Noordenveld: ‘De week van de jonge mantelzorger’
16.May.2023
‘De week van de jonge mantelzorger’

 

 

Lekker zwemmen in Nienoord in Leek op zondag 4 juni, meedoen met de Bingo op vrijdag 2 juni in de Scheepstraschool in Roden en spannend Lasergamen in het bos bij Roderesch op dinsdag 6 juni. Het kan allemaal in de ‘week van de jonge mantelzorger’. Voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Noordenveld worden speciaal activiteiten georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijn in Noordenveld.

Naast deze activiteiten is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om een jonge mantelzorgwaardering aan te vragen in de vorm van een cadeaubon. Ben jij jonger dan 24 jaar en kom jij hiervoor in aanmerking, stuur dan een mail voor 29 mei met gegevens naar service@stwin.nl. Zowel de gemeente als WiN maken de waardering voor jonge mantelzorgers mogelijk.’

 

Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra taken in huis, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg voor henzelf en aandacht missen. Dit meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger.

 

In Noordenveld kunnen kinderen en jongeren van tot en met 23 jaar deelnemen. Op vrijdag 2 juni is er Bingo in de Scheepstraschool van 16.00 tot 17.30 uur. Opgeven tot en met 28 mei. Vrij zwemmen met je vriendje of vriendinnetje, broertje, zusje of papa of mama kan op zondag 4 juni in leek bij Nienoord in Leek tussen 10.00 en 17.00 uur. Opgeven tot en met 30 mei. Lasergamen bij de Zwerfsteen in Roderesch gaan we doen op 6 juni van 18.30 tot 20.00 uur. Opgeven tot en met 30 mei. Informatie bij Denise de Vette 050 317 65 00, ook voor opgave of mail naar service@stwin.nl.

 

Kijk voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger en de Niet te missen-campagne op www.weekvandejongemantelzorger.nl of vind ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.