BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden pakt volle winst in Nieuweschoot
14.May.2023

Vandaag was het tijd voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. De hoofdmacht had een aantal weken vrij en kon zich daardoor optimaal voorbereiden op de wedstrijd tegen het goed spelende Nieuweschoot. Nieuweschoot is nog op koers voor de derde periode en is daarom gebrand om een resultaat te pakken. Nieuw-Roden hoopte zijn vorm weer te vinden pakken om zo met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan.

Dan de wedstrijd. Nieuw-Roden begon sterk aan de wedstrijd en nam het heft in handen. Goed combinatievoetbal en hard werk resulteerde in een aantal grote kansen voor de blauwhemden, waar uiteindelijk ook de openingstreffer uit kwam. Na een afgemeten voorzet van Stefan Waij schoot Angelo Weggers uit de volley prachtig in de korte hoek raak, waardoor Nieuw-Roden de score opende 0-1. Nieuw-Roden ging hierna door met het goede voetbal en beloonde zichzelf wederom. Een schitterende aanval werd vakkundig afgerond door Stefan Waij voor de 2-0 en zo zat Nieuw-Roden op rozen. Na een compleet verkeerd ingeschatte lange bal, volgde een stomme handsbal. Waardoor de bal op 11 meter ging en Nieuweschoot dé kans kreeg op de aansluitingstreffer. Echter pakte keeper Jayden Kuiper de penalty knap en bleef de stand 0-2. De uitploeg domineerde de wedstrijd, maar liet uiteindelijk toch een steekje vallen, een miscommunicatie achterin leidde tot de 2-1 van Nieuweschoot. Nieuw-Roden liet echter niet de koppen niet hangen en ging door met het goede voetbal en scoorde hier wederom uit. Een uitstekende steekbal van Sander Drent werd afgemaakt door Vu Pham, die zichzelf ook op het scorebord zette. Na deze goal gingen de mannen de rust in met een 1-3 voorsprong.

Dan de tweede helft. Het was taak voor Nieuw-Roden om de wedstrijd in het slot te gooien en de overwinning binnen te slepen. Vele kansen volgden in het begin van de tweede helft, maar Nieuw-Roden wist de wedstrijd nog niet te beslissen. De tweede helft was eentje met een aantal kansen voor de thuisploeg, maar keeper Jayden Kuiper redde een aantal keer knap. Nieuw-Roden kreeg daarentegen zelf ook een aantal goeie mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar doordat de kansen niet werden afgemaakt door de Nei-Roners zag Nieuweschoot kans om terug te komen in de wedstrijd. Deze goal werd lang uitgesteld, maar toch kwam in de 87ste minuut de aansluitingstreffer en werd het nog onnodig billen knijpen voor de blauwhemden. 2-3. Een slot offensief volgde van Nieuweschoot waar Nieuw-Roden een aantal keer goed weg kwam. Door de hoge druk van Nieuweschoot kwamen er ook kansen nog voor Nieuw-Roden om toe te slaan in de counter en hier werd goed gebruik van gemaakt. In de 90ste minuut werd de wedstrijd dan toch in het slot gegooid door Vu Pham die met een goed geplaatst afstandsschot de bal erin schoot. Kort hierna floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Dost af voor het einde van de wedstrijd.

Eindelijk weer een drie punten wedstrijd voor Nieuw-Roden die hun vorm terug 'lijken' te hebben. Een uitstekende wedstrijd wordt beloond met een overwinning en zo kunnen de mannen met opgeheven hoofd uitkijken naar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Volgende week wacht Black Boys thuis, indien deze wedstrijd wordt gewonnen is Nieuw Roden verzekerd van plaats twee, waardoor ze de eerste promotiewedstrijd vrijaf hebben. We hopen jullie daarom allemaal te zien!