Te laag rendement nekt Sparta
14.May.2023
SPANNUM - Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Spannum, (gedeelde) nummer 2 van de competitie. Onder prachtige weersomstandigheden, maar wel een briesje wind startte de wedstrijd om 17:00 uur.

Spannum opende sterk en Sparta had moeite met grip krijgen op de situatie. De snelle heren aan Spannumer zijde zorgden voor een 4-1 tussenstand. De doelpunten waren schaars en Sparta had een ontzettend laag rendement, wat resulteerde in een 6-3 ruststand

Coach Moric van der Lei maande zijn ploeg tot rust. De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld, maar dan moest er de tweede helft wel uit een ander vaatje getapt worden.

Na rust miste Sparta twee Strafworpen en liepen de Friezen uit naar een 9-3 voorsprong. Sparta kwam op dat moment beter in de wedstrijd en wist zich terug te knokken tot 10-8. Dit koste veel energie en Spannum speelde dit slimmer uit dan de Zevenhuisters. Sparta leed een terechte 13-9 nederlaag.

Volgende week, zaterdag 20 mei, staat de wedstrijd tegen Leeuwarden op het programma. Deze wedstrijd start om 15:30 uur in de Friese hoofdstad.