ONR vecht naar overwinning tegen HFC'15
14.May.2023
ONR heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning gepakt op HFC'15 uit Hoogkerk.
In Roden werd met 3-2 gewonnen van de Grunningers.
Het leek er eerst helemaal niet in te zitten voor ONR, want de wedstrijd was nog maar net begonnen of de Roners stonden al met een 0-1 achter. ONR en HFC'15 gingen wel redelijk gelijk op en ONR kreeg ook wel zo zijn kansjes op de gelijkmaker. Uiteindelijk viel deze na een kwartier spelen door een doelpunt van Janco de Boer. Op dat moment werd ONR sterker en was het Joseph Duku Dima die de 2-1 voorsprong in de Groningse touwen schoot. Voor rust was het zelfs spits Leon Schievels die de 3-1 voor zijn rekening nam. Zo ging ONR met een riante voorsprong de rust in.

Na rust was het vooral HFC'15 die de touwtjes in handen had. Vooral nadat Danel Strijker met een blessure het veld moest verlaten. ONR kwam niet meer aan aanvallen toe en keeper Buigholt kreeg het behoorlijk druk voor zijn doel. Maar de laatste weken zijn de Hoogkerkers helemaal uit vorm en maken moeilijk doelpunten. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd wist Hoogkerk tegen te scoren. Toen werd het billen knijpen voor ONR. De scheidsrechter liet flink wat minuten doorspelen in blessuretijd en het leek erop dat HFC'15 nog de gelijkmaker ging maken. Na wat schitterende reddingen van Sven Buigholt en een tegendoelpunt die werd afgekeurd voor de Hoogkerkers voor buitenspel, ging ONR uiteindelijk met de volle winst ervan door.

Of het genoeg is om nacompetitie te ontlopen is nog afwachten. Op 20 mei wordt uit gespeeld tegen Groen Geel en 27 mei thuis tegen de Knickerbockers. Daarna zijn alle kaarten geschud en weten de Roners waar ze aan toe zijn.