Peize: Koninklijke Onderscheiding voor Rianne Kooijman
13.May.2023
KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR RIANNE KOOIJMAN

 

Op zaterdag 13 mei 2023 reikte burgemeester Klaas Smid een Koninklijke onderscheiding uit aan Maria Anthonia (Rianne) Kooijman-Hakkeling. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats om 11.00 uur in de Paardenstal, Hooghaar 1 in Peize.

 

Mevrouw Kooijman is sinds 1989 medeorganisator van de jaarlijkse open atelierroute, die jaarlijks zo'n 1000 bezoekers trekt. Van 1989 tot 2002 werd de open atelierroute georganiseerd in de voormalige gemeente Peize. Mevrouw Kooijman was sinds 1989 jarenlang lid van de Culturele Commissie Peize. Sinds 2002 wordt de open atelierroute onder de vlag van de vereniging Verkuno georganiseerd op het grondgebied van de gemeente Noordenveld.

 

Mevrouw Kooijman is gedurende al die jaren actief betrokken bij onder meer het maken van een begroting, het maken van een planning, het benaderen van kunstenaars, het regelen van de expositieruimten, de promotie, het maken van een routeboek, de communicatie met de deelnemers en het inzetten van social media.

 

Verder is mevrouw Kooijman vrijwilliger voor de genoemde vereniging ‘Verkuno’ en het Kunstencentrum K38 in Roden. Zij is actief in het vaststellen van thema's van exposities, het uitnodigen van kunstenaars, het verzamelen en opmaken afbeeldingen en teksten van de deelnemende kunstenaars, het schrijven van persberichten, het inrichten van tentoonstellingen, het uitnodigen van suppoosten, het maken van de roosters en het organiseren van de opening van de tentoonstelling.  

Foto© ditisRODEN.nl / Chantal Hofkamp