BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

GOMOS mag blij zijn met een punt
30.Apr.2023
#voetbal - Na een 2-1 nederlaag vorige week tegen WVV, kwam GOMOS vandaag in eigen huis in actie tegen Jubbega. De Norgers vechten momenteel voor elk punt en treft met Jubbega wellicht een gunstige tegenstander. Door het verlies van vorige week blijft GOMOS in een penibele situatie verkeren. Al is er ook hoop: de ploegen in de Eerste Klasse E zijn aan elkaar gewaagd. Weet GOMOS vanmiddag te winnen, kunnen ze zomaar van de elfde naar de achtste positie klimmen. En dat is mogelijk tegen Jubbega. De Friese club maakt een moeilijke periode door. Ze verloren vier van hun laatste vijf wedstrijden. Eerder dit seizoen deelde GOMOS de punten met Jubbega (2-2).

Het weer zou vandaag geen spelbreker zijn, het zonnetje scheen over de Schapendrift en de bezoekers waren in afwachting van een leuke wedstrijd. Jannes Siegers opende namens GOMOS met een leuke aanval, Sven Pilon kwam net tekort om het af te maken, vlak hierna liet Jubbega een aantal keren van zich horen. GOMOS kreeg het in de eerste 15 minuten zwaar te verduren. Een uitgelezen kans op de 1-0 kreeg Sven Pilon in de 30ste minuut, maar zijn afstandsschot ging rakelings (via de keeper) over. Met 0-0 gingen beide teams de rust in en daar mocht GOMOS niet over klagen. In de tweede helft zagen we wederom een aanvallend en sterk Jubbega, het was mede aan Melvin Koning te danken dat GOMOS bij een aantal aanvallen de nul hield Jubbega was de betere ploeg. Martin Drent bracht in de tweede helft een paar wissels in, Guido Koolen en Ivo Drenth maakten plaats voor Wouter Honebeek en Pepijn Schuurs, GOMOS bleef ook knokken maar vooral tegen zichzelf. In de laatste minuut kwamen GOMOS zelfs nog goed weg, toen Melvin Koning de 0-1 voorkwam en ervoor zorgde dat er in ieder geval één puntje in Norg bleef. GOMOS- Jubbega eindigt in waar het mee begonnen was, 0-0.

Martin Drent na afloop van de wedstrijd, tja qua inzet en passie was het goed, maar er had vandaag maar één ploeg mogen winnen en dat was Jubbega. We hebben fases geprobeerd om druk te zetten, dat deden we soms goed en soms niet goed, maar Jubbega was voetballend gewoon beter. We hebben er alles aan gedaan, veel gewisseld om er nog verandering in te krijgen maar dat is niet gelukt. Soms zit er simpelweg ook niet meer in aldus Martin, dit was vandaag echt het maximale voor ons. We hebben te weinig kansen gecreëerd en ook te veel weggegeven dat is de conclusie na vandaag. En dan mogen we nog blij zijn met een punt, dan leef je nog een beetje. Maar dit zijn natuurlijk wel de wedstrijden die je moet winnen en dat zat er vandaag geen moment in.