Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

Duur verlies voor Roden in doelpuntrijke wedstrijd
30.Apr.2023
Voetbal - Roden heeft zondagmiddag hele dure punten verspeelt om directe degradatie in de zondag 1e klasse E te voorkomen. De Rodenaren verloren op eigen veld in de allerlaatste minuut van de gele kanaries SVBO uit Barger Oosterveld (Emmen) met 4-5.

Voor de neutrale toeschouwer was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en met veel doelpunten. Roden kwam binnen 2 minuten spelen al op een 1-0 voorsprong door een heerlijke combinatie, waaruit Rick Renkema de bal onberispelijk langszij de keeper van SVBO het rechterhoekje in schoot. Niet veel later was het meteen weer raak, maar nu aan de kant van de keeper van Roden. Uit het niets kwam de bal voor de voeten van Nick Hiding die de gelijkmaker binnenschoot. Niet veel later was het Stefan Kuper die met een fantastische boogbal over de Rodense keeper heen schoot, vanaf zo'n 18 meter van het doel.  De wedstrijd bleef boeien en ging op en neer. En zo ineens lag de bal weer in het netje van SVBO, want Yska Last maakte niet veel later de gelijkmaker 2-2. In de 37e minuut van de wedstrijd moest de Noordenveldse verdediging aan de noodrem trekken en haalde na een counter de spits van SVBO in het strafschopgebied onderuit. Twan Berends ging achter de bal staan en faalde niet. Zo gingen beide ploegen in een heerlijke eerste helft met een 2-3 ruststand de kleedkamers in, die onder de mooie oude houten tribune zit.

De neutrale toeschouwer keek met een kop koffie in de hand uit naar de tweede helft. En zowaar het ging verder waar het was geeindigd in de eerste helft. Alleen voor Roden, die best aardig voetbalde en zeker niet de mindere was van SVBO, kreeg uit een vrije trap in de 51e minuut de 2-4 om de oren door opnieuw Twan Berends. De wedstrijd leek gespeeld, maar in deze wedstrijd kan je alles verwachten. Roden kreeg nu een vrije trap in de 57e minuut van de wedstrijd. Vanaf zo'n 18 meter nam Yska Last de vrije trap en schoot de bal richting de Emmense keeper. Die kon de bal niet goed verwerken waardoor de bal voor de voeten kwam van Rik de Boer en die de 3-4 binnen schoot. Roden leefde weer op en ging SVBO meer onder druk zetten om weer langszij te kunnen komen. De bal werd door Roden voor het doel van SVBO vanaf de zijkant ingebracht, en ineens lag de bal in het netje van SVBO. Een eigen speler van de gele kanaries verwerkte de bal niet goed en schoot in eigen doel. Het was ineens weer 4-4. Roden moest winnen, want aan een punt hadden ze eigenlijk niet voldoende. Roden kreeg nog een enorme kan voor het doel van SVBO, maar kwam net een teenlengte te kort om de winnende te maken. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou gaan eindigen, maar echter wist SVBO zomaar uit het niets de bal uit een stilstaande situatie in het doel van Roden te krijgen. Een enorme domper voor Roden die daarna tijd te kort kwam om nog eens terug te komen in de wedstrijd.

Sneu verlies voor Roden, waar zeker een punt op zijn plaats was geweest. Roden kan met opgeheven hoofd zich hopelijk gaan opmaken voor de nacompetitie als het nog 1 plaats op de ranglijst kan stijgen. De nummer 12, waar nu Roden staat, en nummer 13 degraderen rechtstreeks. De nummers 10 en 11 (GOMOS) zijn herkansers en spelen nacompetitie met de periodekampioenen van de tweede klassen K en L om 1 plek in de eerste klasse. In iedergeval gaat het heel moeilijk worden voor alle ploegen die erom moeten gaan spelen om zich te handhaven in de zondag 1e klasse.

Roden moet 14 mei naar de rode lantaarndrager Germanicus en 21 mei thuis tegen WVV. En op 29 mei is de kraker tegen GOMOS. Waarschijnlijk zal dat de beslissende wedstrijd worden voor Roden die in Norg gespeeld wordt.