VEV'67 en Pelikaan S verliezen, trainer stapt op. Veenhuizen, ONR en TLC vechten tegen degradatie
30.Apr.2023
vv Veenhuizen zat 3e klasse:

Door nieuwe nederlaag moet Veenhuizen vrezen voor degradatie. De achterstand op een plek in de nacompetitie bedraagt voor Veenhuizen vier punten. Veenhuizen verloor het uitduel in Klazinaveen met 4-0. De nummers 12, 13 (Veenhuizen) en 14 degraderen, de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie met de periodekampioenen van de vierde klassen om 5 plekken in de derde klasse.

ONR, TLC & HFC'15 zat 3e klasse:

ONR moet vrezen voor de nacompetitie. De Roners verloren in de zaterdag 3e klasse C met 2-0 van NEC Delfzijl. Concurrent TLC (Tolbert/Leek) verloor met maar liefst met 9-0 van Groen Geel en staat op pole position om direct te degraderen naar de zaterdag 4e klasse. In dezelfde klasse verloor de nummer 5 HFC'15 spectaculair van de rode lantaarndrager Niekerk op eigen veld. HFC'15 eindigde de wedstrijd zelfs met 9 spelers. Harmen Smit en Dion Westra werden voor het einde van de wedstrijd met een rode kaart van het veld gestuurd. De nummers 12, 13 (TLC) en 14 (Niekerk) degraderen, de nummers 9, 10 (ONR) en 11 spelen nacompetitie met de periodekampioenen van de vierde klassen om 5 plekken in de derde klasse.

Pelikaan S zat 1e klasse:

Pelikaan S , nummer 4 op de ranglijst, verloor zaterdag dik van ON Sneek. . De Oostwolders verloren met maarliefst 7-0 in Sneek. ONS staat nu 1 puntje onder Pelikaan S. Pelikaan S is wel verzekerd van promotie wedstrijden, door het behalen van een periodetitel. Na dit verlies zijn trainer Jan Kloetstra en ass. trainer Bert Mooibroek opgestapt. Enkele spelers waren niet tevreden over de werkwijze van de staf en lieten zich, op ongepaste wijze, tijdens de wedstrijd van zich horen. Hierdoor besloten de trainers per direct op te stappen.

MARUM VEV'67 zat 2e klasse:

In 2e klasse L van het zaterdagvoetbal won Marum uit in Assen tegen LTC , een dure nederlaag voor LTC, maar een belangrijke overwinning voor Marum die nu 2e staat op de ranglijst. De nacompetitie voor LTC komt weer dichterbij. Marum staat 2e op de ranglijst.

Koploper Velocitas 1897 won in Leek de belangrijke uitwedstrijd tegen VEV '67 met miniem verschil: 2-3. In een aantrekkelijke wedstrijd werd er in de 1e helft niet gescoord en gingen de ploegen aan de thee.
De tweede helft was koud begonnen toen Nick Elderman met het hoofd raak kopte voor de groen-witten in de 47e minuut: 0-1. Enkele minuten later kreeg VEV '67 een strafschop toegewezen wegens hands.
Deze werd genomen door Gerhard van den Berg die vervolgens keeper Tuur de Vries kansloos liet: 1-1.
Tien minuten later kreeg ook Velo een strafschop na een overtreding op Jens Zijlstra. Bart Steenbergen liet zich niet van de wijs brengen en verzilverde de penalty onberispelijk: 1-2. VEV '67 kwam in de slotfase weer op gelijke hoogte door een goal van Marco Soeten in de 77e minuut: 2-2. Er hing daarna nog een doelpunt in de lucht die echter aan beide kanten kon vallen. In blessuretijd was het Jesse Bosgraaf die ervoor zorgde dat de drie punten konden worden meegenomen naar Groningen: 2-3.
Velocitas blijft koploper met 7 punten voorsprong op de nummer twee Marum met nog drie wedstrijden te gaan.