GOMOS stunt door te winnen van de koploper
26.Mar.2023
GOMOS trad vanmiddag trad vanmiddag aan tegenTVC'28. De ploeg uit Tubbergen is lijstaanvoerder in de competitie en verloor dit seizoen slechts één wedstrijd.

Waar GOMOS vorige week tegen GRC Groningen leek af te stevenen op een nederlaag, toonde de ploeg van Martin Drent veerkracht door een gelijkspel uit het vuur te slepen: 2-2. Jannes Siegers vond tweemaal het net en verstevigde zodoende zijn eerste plaats op de topscorerslijst. Hij is dit seizoen al goed voor 17 doelpunten.

TVC'28 maakt een voortreffelijk seizoen door. De Tubbergenaren geven dit seizoen weinig weg en staan op een terechte eerste plaats, al hijgt NEO met drie punten minder in de nek. Daarbij liet TVC vorige week twee punten liggen, door in Winschoten tegen WVV met 1-1 gelijk te spelen. Tijdens de vorige ontmoeting won TVC'28 op sportpark De Groate Moat met duidelijke cijfers van GOMOS: 5-0.

GOMOS begon vandaag lekker aan de wedstrijd, Ivo Drenth gaf in de 8ste minuut zijn visitekaartje al af, helaas ging zijn schot net over. GOMOS gaf TVC'28 weinig tot geen kansen, in de 30ste minuut schoot Stefan Huiskes namens TVC'28 in het strafschopgebied naast en later kopte Stef Snijders namens TVC'28 de bal op de lat. GOMOS gaf de mannen uit Tubbergen niet te veel mogelijkheden om tot scoren te kunnen komen. Martin Drent besloot voor rust nog te wisselen, Dennis van der Heide ging eruit en Gijs Baving kwam erin en langzaam werd er afgestevend naar de rust, totdat de Schapendrift ineens uit zijn dak ging, in de 45ste minuut kwam GOMOS op de 1-0! Na een voorzet van Jannes Siegers was het Ivo Drenth die raak kopte en GOMOS op voorsprong bracht.

De openingsfase van tweede helft liet een sterk GOMOS zien, de mannen melden zich veelvuldig voor het doel van TVC'28, een kopbal van Tim Assman ging naast. Aan de andere kant kreeg TVC'28 in de 65ste minuut ook een grote kans, deze werd echter niet afgerond. Sven Pilon werd in de 66ste minuut gewisseld voor Pepijn Schuurs, GOMOS liep in de tweede helft tegen twee gele kaarten op (Martijn Bosman, Richard Meursing) Naarmate we naar het einde van de wedstrijd gingen werd TVC'28 nog wel wat gevaarlijker, in de 79ste minuut werd een afstandsschot gered door Melvin Koning. En we hadden nog een debuut in GOMOS 1, Jens de Jong kwam er in de 83ste minuut in voor Guido Koolen. Met 1-0 op het scorebord leek GOMOS in de 91ste minuut echter nog een keer te gaan stunten, Jannes Siegers had de kans om de zege helemaal veilig te stellen, maar hij miste één op één. GOMOS stunt door te winnen van TVC'28 en pakt drie hele belangrijke punten!

Martin Drent na afloop: Ja dit zijn de potjes en ja het klinkt misschien raar zegt Martin, maar ik had vandaag een beetje het gevoel van dit zou wel eens de dag kunnen zijn dat je van de koploper kunt winnen. En daarmee niet zeggend dat het makkelijk ging hoor vult Martin aan, dat was het absoluut niet. Maar dit was een geweldige teamprestatie, je kunt ook niet één bepalende speler eruit halen, alle jongens die minuten hebben gemaakt die hebben ook de volle 100 procent gegeven. We hebben daarnaast ook weinig kansen weggegeven, kortom gewoon fantastisch, dit zijn de bonuspunten! En we wisten dat we het konden, we hebben het alleen heel lang niet meer gezien in de eerste helft van de competitie, maar in 2023 lijkt GOMOS weer op GOMOS aldus een trotse Martin Drent.