Sparta moet meerdere erkennen in Joure
19.Mar.2023

ZEVENHUIZEN - In een bomvolle sporthal werd zaterdag, aan het einde van de middag, een belangrijke wedstrijd gespeeld. Inzet: promotie naar de 1e Klasse. Joure, welke bij winst zeker was van promotie, was theoretisch in het voordeel. Sparta zou de drie resterende wedstrijden moet winnen om te kunnen promoveren.

Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Echter was het de Zoutman-formatie die na ruim 8 minuten de eerste goal aan tekende. Toen Joure via een doorloopbal op 1-1 kwam kon de wedstrijd beginnen. De Friezen namen het initiatief over en waren niet van plan dit weer af te staan. Bij rust stond er een magere 5-6 op het scorebord.

Coach Moric van der Lei loofde zijn ploeg voor het verdedigende werk, maar aanvallend viel er zeker nog genoeg winst te behalen.

Na rust was het Joure dat de voorsprong vergrootte naar 5-8. Sparta had zichtbaar moeite om de korf te vinden, maar het gaf niet op en kwam zelfs via een vrije bal op 9-10. Het toegestroomde publiek ging er nog eens goed voor zitten, maar Joure was scherper en liep uit naar 9-12. Met nog 5 minuten te spelen werd er via wissels nog geprobeerd doelpunten te forceren, hier maakte Joure dankbaar gebruik van en liep uit naar 9-14. Het slotakkoord was voor de Zevenhuisters: 10-14.

Het publiek wel bedankt en Joure werd gefeliciteerd. Sparta wenst hen veel succes in de 1e Klasse.

Met nog twee wedstrijd te spelen is Sparta ‘uitgespeeld’. Handhaving is een feit en de ploeg zal dus ook volgend jaar weer acteren in de 2e Klasse. Zaterdag 25 maart wordt er om 17:00 uur in Hoogkerk tegen Club Brothers gespeeld. Alle publiek is natuurlijk weer van harte welkom!