KV Noordenveld speelt ook volgend seizoen weer met schotklok in Spc De Hullen !
19.Mar.2023

De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 18 maart 2023 de terugwedstrijd in Ureterp tegen Oerterp/VKC. Na een ruststand van 14-14, wist de eerste Mastformatie na een sterke tweede helft de punten en daarmee het klassenbehoud mee naar Roden te nemen. Een knappe prestatie van onze korfbaltrots uit Roden, dit eerste seizoen in de 1 e klasse KNKV . Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Met in het achterhoofd het programma van de laatste twee wedstrijden (tegen de kampioenskandidaten), wist iedereen dat het vandaag moest gebeuren. Op bezoek bij rechtstreekse concurrent Oerterp moest er gewonnen worden om handhaving definitief de bereiken. Alles of niets. Dat was het motto van zowel de thuisploeg als Noordenveld 1. De eerste 10 minuten ging het gelijk op tot een stand van 4-5. Daarna nam Noordenveld afstand, met gevarieerd spel en een zuivere afronding wisten we uit te lopen tot een 7-12 voorsprong. Oerterp was echter nog niet gebroken, met 5 goals op rij in 5 minuten wisten ze voor rust het gat weer te dichten. Daarna was het om en om scoren tot de rust (14-14).

Na rust kwam Oerterp net zo scherp de kleedkamer uit als dat ze de kleedkamers hadden
opgezocht (15-14). Later bleek dit hun laatste wapenfeit te zijn. Noordenveld nam aanvallend het initiatief en ging nog scherper verdedigen dan dat ze al deden. Met 7 goals op rij (!) stond een kwartier voor tijd het scorebord op 15-21. En Noordenveld had haar lesje wel geleerd, waar in de 1e helft de comfortabele voorsprong als sneeuw voor de zon verdween, lieten ze in de 2e helft de touwtjes niet meer vieren. Er werd geknokt tot de laatste minuut en dat resulteerde dan ook in een terechte 17-27 overwinning”.
De volgende wedstrijd brengt de Oranje Tijgers naar Houtigehage, waar kampioenskandidaat Wêz Handich/DOW/TFS de tegenstander is. Deze wedstrijd in Dûnoard begint 25 maart a.s.om 20.20 uur .

Scores Noordenveld : Anna de Boer 6, Sven Stobbe 6, Nienke Bolt 5, Lianne Bangma 4, Remco Greive 2, Romee de Rink 2, Evelien Tepper 1 en Jasper Lütter 1.