Sjors Ter Veld behoedt MHC Roden H1 voor puntverlies
13.Mar.2023

Na de vele sneeuwval was het de vraag of de start van de 2e seizoenshelft wel door kon gaan. Hekkensluiter Ares uit Apeldoorn zou op bezoek komen. Met man en macht werd het waterveld schoongemaakt, zodat de wedstrijd toch van start kon gaan. Roden doet volop mee om promotie naar de 1e klasse, Ares vecht tegen degradatie. Beide ploegen zijn vorig seizoen gepromoveerd uit de 3e klasse, dus ze kenden elkaar goed.
De hele maand februari werd er veel getraind, gespeeld en er was zelfs een trainingskamp naar Alicante om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de herstart.
Veld sneeuwvrij gemaakt, Ares blij dat het niet voor niks gekomen was, het publiek langs de lijn, dus de wedstrijd kon beginnen.
In de heenwedstrijd bleek al dat Ares een goed plan had om Roden te bestrijden en al snel bleek dat dit ook nu weer het plan was. Ares groef zich diep in en liet Roden aan de bal. Het was dus zoeken naar gaatjes in de verdediging van Ares. Deze werden mondjesmaat gevonden in de 1e 2 kwarten. Roden probeerde de 1-0 te forceren en dan is het lekker als een van de eerste strafcorners er meteen in zou vliegen. Dit was helaas niet het geval. Cornerkanon Sjors ter Veld was nog geen 2 dagen terug uit Oostenrijk, dus nog niet fit genoeg om 70 minuten in het veld te staan en dus moest er bij alle corners in de 1e helft gevarieerd worden. Dit leverde niks op en daardoor was de tussenstand in de rust 0-0. Roden was niet goed, maar gaf ook niks weg. Keeper Hoogenberg, de hele week ziek geweest en dus net op tijd fit voor de wedstrijd, kon tegen de paal leunen en kijken naar 11 blauwe Apeldoorners die met omsingeld werden door 10 Rodenaren.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Ares wierp zijn loopgraven weer op rondom hun eigen cirkel en Roden had de bal. Voor het publiek geen leuke wedstrijd om te zien, maar spannend was het wel. In het 4e kwart stond Ter Veld toch op. Een strafcorner werd versierd door Hugo Kwant en dit buitenkansje werd op waarde geschat door de topscorer van de Rodenaren: 1-0 met nog 10 minuten te spelen. Ares was tot dat moment nog geen enkel moment gevaarlijk geweest. Niet veel later had Tim van der Kroft de 2-0 op zijn stick. Hij draaide knap weg bij de keeper, maar sloeg de bal vervolgens hard in het zijnet. 5 minuten voor tijd was er plots een misverstandje in de verdediging van Roden en dit leverde Ares meteen een strafcorner op. De 1e de beste kans voor Ares was meteen raak en dus was het plotseling 1-1. Keeper Hoogenberg moest dus een zeldzaam tegendoelpunt incasseren en Ares kroop weer terug in zijn loopgraven. Dit deden ze de hele wedstrijd al heel sterk en met veel overgave. Roden had nog 5 minuten om toch nog een doelpunt te maken en de 3 punten in eigen huis te houden. Dit lukte wonderwel. Na een onhandige overtreding van een verdediger van Ares kreeg Roden toch nog een strafcorner. Ter Veld weer op de kopcirkel, Rooks gaf aan, Kühr stopte de bal op de kop cirkel en Ter Veld pushte de bal hard in de touwen: 2-1 met nog minder dan een minuut op de klok. Een zwaarbevochten overwinning tegen een stug Ares. Roden blijft dus bovenin mee doen en liep uit op concurrenten HCM Arnhem en Leusden.

Komende vrijdagavond om 20:30 uur komen de heren uit Roden uit in de 5e ronde van de beker. 1e klasser EHV uit Enschede komt dan op bezoek. Nog nooit kwamen de heren van Roden zover in de bekercompetitie. EHV is een moeilijke tegenstander en dus is dit een mooie testcase. Om 20:30 uur slaan de heren af op het Roner hockeycomplex! Zondag reizen de mannen af naar Deventer voor de 2e wedstrijd in de 2e seizoenshelft.