KV Noordenveld wint belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.
12.Mar.2023

De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 11 maart 2023 de terugwedstrijd in Roden tegen Udiros uit Nieuwehorne. Na een ruststand van 11-9, wist de eerste Mastformatie ook de eindscore aan de goede kant te houden : 21-18. Hiermee behaalde het team van trainer/coach Jesper van Haastrecht een belangrijke overwinning om los te komen van de onderste plaatsten in de 1 e klasse KNKV. Eerder op de avond deed ook de 2 e Mastselectie goede zaken door met 23-14 te winnen van DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK 2 uit Oosterwolde.
Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Het belang van de wedstrijd was voor beide ploegen kraakhelder, zowel Noordenveld als Udiros moesten winnen in de strijd om handhaving in de 1e klasse. Hoewel Udiros binnen vijf minuten op een 1-3 voorsprong kwam, was Noordenveld in het spelbeeld de bovenliggende partij. De verdediging zat potdicht en we konden 7 goals op rij scoren (1-3 naar 8-3), achteraf hadden we het gat nog veel groter moeten maken. Als je 20 minuten lang geen tegengoal incasseert moet de wedstrijd eigenlijk al gespeeld zijn.

Met 2 goals vlak voor rust had Udiros de comeback ingezet waar ze na de pauze vrolijk mee verder gingen. Zuiver schietend van afstand kreeg Udiros het voor elkaar om met nog 15 minuten op de klok de stand weer in evenwicht te brengen (12-12). Daarna was het stuivertje wisselen tot het eindsignaal waarbij Noordenveld als winnaar uit de strijd kwam.
In het veld, op de bank én op de tribune was de spanning merkbaar Het is fantastisch om te zien dat al die spanning omgezet kan worden naar de juiste energie binnen de lijnen."
De volgende wedstrijd speelt de korfbaltrots uit Roden in en tegen Ureterp. Oerterp/VKC 1 is dan de tegenstander op zaterdag 18 maart. Aanvang 18.30 uur op De Wier, De Telle 21, Ureterp. Noordenveld 2 speelt 18 maart om 15.30 uur in Groningen tegen De Parabool 3 in Sportcentrum ACLO.

Scores Noordenveld 1 : Lianne Bangma 7, Jasper Lütter 4, Nienke Bolt 3, Robin van Bolhuis 3, Romee de Rink 2, Evelien Tepper 1 en Sven Stobbe 1.

Deze korte #video bevat een bijzondere en zelden geziene wedstrijdactie tijdens de korfbalwedstrijd kv Noordenveld 1 - kv Udiros 1. Betreft #wereldgoal Lianne Bangma (rugnr 11 kv Noordenveld)