Spits Angelo Weggers belangrijk voor winnend Nieuw-Roden
4.Dec.2022
Op deze ijskoude zondagmiddag nam Nieuw Roden het op tegen Black Boys uit Sneek. De ploeg was gebrand zich te revancheren voor de blamage van vorige week tegen de Sweach. Thomas Jansen verving Stefan Waij in de basis, want laatstgenoemde was niet helemaal fit. Verder begonnen de gebruikelijke namen.

Dan de wedstrijd. Nieuw Roden begon fel en scherp aan het duel. Dit resulteerde direct in een grote kans. Sander Drent schoot hard op de goal, maar de bal ketste via de onderkant net niet over de lijn. Niet veel later kreeg Sander opnieuw een goeie kans, maar de keeper van Black Boys bracht redding.

Na een serie kansen was het na 16 minuten dan toch raak. Na een prachtige pass van Hayo Poutsma wipte Angelo Weggers de bal behendig over de uitkomende keeper: 0-1 in het voordeel van de bezoekers. Black boys kreeg nog een enorme kans op de 1-1, maar van dichtbij voorkwam Jayden Kuiper een zekere goal. Vlak voor rust was er een vervelend moment toen Thomas van der Spoel geblesseerd uit viel met een vervelende enkelblessure. Yaron IJtsma verving Thomas vd Spoel en deed dat met verve. Niet veel later floot de goed fluitende heer Lemstra voor het rustsignaal.

Na de rust ging Nieuw Roden op zoek naar de beslissing. Het kreeg hiervoor een goede kans via Nicky Smid, maar de keeper van Black Boys bracht met behulp van de paal redding. Black Boys kwam wat meer in de wedstrijd zonder echt hele grote kansen te creëren. Halverwege de tweede helft viel ook Jeroen Gooijert uit met een lichte blessure. Stefan Waij verving hem. De wedstrijd ging rustig verder en Nieuw Roden was gebrand de wedstrijd te beslissen. In de 87e minuut was het moment daar. Na een goeie bal van Nicky Smid, maakte Angelo Weggers zijn tweede goal van de middag: 0-2. Dit was tevens de eindstand.

Een broodnodige zege voor de mannen van Jur Smit. Aangezien de concurrentie punten verspeelde lopen we weer in op de bovenste plaatsen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot. We hopen jullie dan weer te zien!