KV Noordenveld heeft het vizier op scherp tegen kv Hoogkerk
4.Dec.2022
KV Noordenveld heeft het vizier op scherp tegen kv Hoogkerk/Schelwald Optiek.

De korfballers van Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 3 december de 2 e zaalwedstrijd in de 1 e klasse, de eerste wedstrijd in Sportcentrum De Hullen. Tegenstander deze middag was buurtvereniging kv Hoogkerk. Een echte derby waar veel toeschouwers op af waren gekomen in de altijd sfeervolle hal B van Sportcentrum De Hullen. Na een 12-10 ruststand liepen de oranje tijgers in de tweede helft luid bejubeld uit naar een ruime 22-17 overwinning.

Na het voorstellen van de spelers en het team van de week (de F-pupillen) aan het talrijke publiek floot scheidsrechter Hettinga om kwart over 2 voor het begin van deze korfbalderby. Hij werd hierbij terzijde gestaan door de vanaf deze klasse gebruikelijke jurytafel met 3 officials (juryvoorzitter, tijdwaarnemer/scorebordbediener en schotklokbediener). Met name de invoering van de schotklok zorgt voor snellere aanvallen en gemiddeld hogere scores. In de eerste minuut tekende Nienke Bolt met een rake afstandstreffer de openingsscore aan. Na de gelijkmaker bracht Lianne Bangma vanuit een vrije worp de oranje tijgers weer op voorsprong. Vervolgens scoorde Hoogkerk 3 keer op rij, waarna Anna de Boer en Lianne Bangma de stand na 10 minuten zuivere speeltijd weer rechttrokken (4-4). Hierna kregen de toeschouwers een spannend vervolg van de wedstrijd te zien waarbij oranje en groen om en om scoorden, zodat er vlak voor rust een 10-10 stand op het scorebord stond. Vlak voor rust toonde topscorer Nienke Bolt, dit seizoen van de A- junioren overgekomen, haar klasse en scoorde 2 keer op rij. Ruststand 12-10.

Na de thee openden de gasten de score. In het eerste deel van de tweede helft werd er om en om gescoord. Bij 16-14 wist de Mastselectie een defintief gat te slaan door 4 keer op rij te scoren. Zo eindigde deze wedstrijd in een ruime en afgetekende overwinning voor het team van trainer/coach Jesper van
Haastrecht. “Voor de eerste (zaal)thuiswedstrijd van het jaar was de ploeg gebrand om te laten zien wat het waard is in de 1e klasse. Het vizier stond vanaf minuut 1 op scherp waardoor we goed meekonden met het hoge schotpercentage van de tegenstanders. Een gelijkopgaande wedstrijd was het resultaat, vlak voor de rust konden we een mooi gaatje slaan van 2 goals verschil.

Na rust hetzelfde spelbeeld, met om en om goals van beide teams . Noordenveld had even de tijd nodig om de verdedigende tactiek van Hoogkerk op de juiste manier te bespelen. Toen dat eenmaal lukte liepen we uit naar een 6-punts voorsprong. Met nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld. Ook Noordenveld 2 wist haar wedstrijd te winnen. Na de wedstrijd van het 1e (en een korte onderbreking van een jeugdwedstrijd én het Nederlands-elftal) schoot het uit de startblokken tegen De Walden. Eindresultaat: een ruime overwinning (22-11).

Volgende week hoopt de selectie opnieuw de 4 punten in Roden te houden tijdens de
thuiswedstrijd tegen Thrianta 1 en ROG 3 “.

Deze volgende wedstrijden in Sportcentrum de Hullen beginnen zaterdag 10 december om 18.45 uur en om 20.15 uur. Ook die wedstrijden verdienen weer een volgepakte tribune.
Scores Noordenveld : Nienke Bolt 6, Lianne Bangma 4, Robin van Bolhuis 3, Anna de Boer 2, Jasper Lütter 2, Romee de Rink 2, Sven Stobbe 2 en Remco Greive 1.