ONR sleept punt uit het vuur na enerverend duel tegen NEC Delfzijl
3.Dec.2022

Na een tumultueuze slotfase prijkt een 3-3 stand op het scorebord.

ONR begint ietwat zoekende aan het duel met de gasten uit Delfzijl. Het kan aanvankelijk niet gelijk een antwoord vinden op het beweegelijke spel van de tegenstander. Naarmate de wedstrijd vordert krijgen de oranjehemden steeds meer grip en komen beter in de wedstrijd. Het krijgt enkele mogelijkheden via Joseph Duku Dima en Leon Schievels. Toch staat na een minuut of 40 nog steeds de brilstand op het scorebord. In de 40e minuut was het Janco de Boer die de ban brak. Na een onderschepping achterin kreeg Rik de Boer de bal. Hij stuurde kleine broer Janco diep. De jongste telg van de Boer nam de bal op dubieuze wijze mee, maar faalde oog in oog met de keeper niet en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Deze stand betekende tevens de tussenstand.

Na rust begon ONR weer goed aan de wedstrijd. Het kreeg druk op de bal en won duels. Toch viel plotseling de gelijkmaker in minuut 51. ONR leek van streek en was zoekende naar het momentum. NEC Delfzijl maakte hier gebruik van en kantelde de wedstrijd. In de 63e minuut scoorde het de 1-2 en een kwartier later zelfs de 1-3.

Ondertussen had ONR een overduidelijke penalty moeten krijgen en scoorde Leon Schievels een goal die wegens buitenspel werd afgekeurd.

ONR legde zich niet neer bij een nederlaag en herpakte zich. Twee minuten voor tijd schoot Leon Schievels een vrije trap raak. Het moet gezegd worden, hij zat er fraai in.

Doordat de gasten hun tijdnamen gedurende de tweede helft trok de scheidsrechter de nodige blessuretijd bij. In de dying seconds kreeg ONR loon na werken. De meegekomen keeper Danny Blaauwwiekel werd bruut onderuit gehaald bij een vrije bal en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen.

Rik de Boer faalde niet en joeg de 3-3 tegen de touwen.
Zodoende krijgt ONR zeker waar het recht op heeft en gaat het toch nog met opgeheven hoofd het weekend in.

Komende week wacht de confrontatie met HFC '15. Goed weekend!

Zaterdag 3e klasse C  3-12

1. Grijpskerk 9-23

2. Groen Geel 10-22

3. Helpman 10-21

4. Lycurgus 9-19

5. NEC Delfzijl 10-14

6. HFC'15 10-14