Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

Sparta verliest punt aan Kinea
3.Dec.2022
HEERENVEEN - Zaterdagochtend(!) speelde Sparta haar tweede competitiewedstrijd tegen Kinea uit De Knipe. Na het gelijkspel van vorige week was de Zoutman-formatie gebrand op twee punten vandaag.

Om 11.30 uur floot scheidsrechter Schaafsma voor aanvang van de wedstrijd. Sparta opende de score maar al gauw haakten de Friezen weer aan. Sparta nam wel telkens het initiatief en Kinea moest telkens in de achtervolging. Het laatste stuk van de eerste helft speelde de Zevenhuisters sterk en met een 8-14 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Coach Moric van der Lei was tevreden over het spel dat zijn spelers speelden. Het was zaak om die ook de tweede helft vol te houden, want alleen dan zouden de punten mee gaan naar Zevenhuizen.

Na rust was het Sparta dat de eerste tegentreffer moest incasseren. Bij 10-16 was het Kinea dat met drie goals op rij langzaam dichterbij kwam. Sparta kon er maar één goal tegenover zetten. Toen de Friezen, spelend in het geel-zwart nog eens drie goals op rij maakte was de spanning, met nog ruim 10 minuten op de klok, volledig terug. Een spannende fase brak aan, waarin Sparta het behoorlijk moeilijk had. Bij 21-22 leek de buit binnen, maar Kinea knikkerde de 22-22 nog door de mand.

Wederom 1 punt voor Sparta, al voelt het deze week wel als een verloren punt. Volgende week zal Sparta op bezoek gaan bij Elburg. Deze wedstrijd start om 20:45 uur.