MHC Roden Heren 1 sluiten laatste speelronde van 2022 winnend af
28.Nov.2022

Afgelopen zondag stond de laatste speelronde van 2022 op het programma. Wedstrijdronde 11 van 22.
Op bezoek kwam het eerste van Zevenaar. Roden doet het boven verwachting goed in de 2e klasse. Na het kampioenschap vorig jaar in de derde klasse was de verwachting dat het linker rijtje wel haalbaar zou moeten zijn, maar ondertussen doet Roden mee om de bovenste plekken en staat het nu op een keurige 2e plaats in de 2e klasse. Beuningen, de nummer 1, lijkt vooralsnog een maatje te groot. Zij wonnen al hun wedstrijden tot nu toe en staan 6 punten voor op Roden. De wedstrijd tegen Zevenaar was geen bijzondere wedstrijd. Vanaf het begin was duidelijk dat Roden een paar maten te groot was. Roden dicteerde en speelde Zevenaar aan alle kanten stuk. Sjors ter Veld zette al snel de 1-0 op het scorebord met een rake strafcorner. Hierna nam Roden wat gas terug. Het was veel in balbezit, maar verzuimde om de score uit te breiden. Het tempo was te laag en er was iets te veel rust in de ploeg. Bij de rust stond het daarom slechts 1-0. Zevenaar zette daar, behalve een strafcorner, niks tegenover. Het publiek kreeg het op zijn zachtst gezegd niet echt warm van de wedstrijd.

Na de rust kabbelde het spel van Roden voort. Het was niet goed, maar leek vooralsnog goed genoeg om Zevenaar over de knie te krijgen. Roden leek een beetje in slaap gesukkeld en Zevenaar leek het wel prima te vinden. Maar na een onachtzaamheid in de verdediging van Roden stond het plotseling toch 1-1. De eerste de beste kans van Zevenaar vloog er meteen in. Roden schakelde iets bij en wist binnen een minuut weer gelijk te maken. Opnieuw pushte Sjors ter Veld een strafcorner hard tegen de touwen. Roden leek weer wakker. Maar niets bleek minder waar. Na een miscommunicatie in de verdediging van Roden kon de spits van Zevenaar doorlopen op keeper Hoogenberg en hij sloeg de bal hard tegen de plank. Gelukkig voor Roden was de spits van Zevenaar nog niet in de cirkel en bleef het 2-1. In het 4e kwart gaf Roden dan toch nog even wat gas bij. Na 2 mooie aanvallen was het 2 keer Brent Hoekstra die de bal in de goal joeg. Een rebound tenniste hij vakkundig langs de keeper en zijn 2e goal sloeg hij hard met zijn backhand tegen de plank. Geen goede wedstrijd dus, maar wel een degelijke 4-1 overwinning. Dankzij deze laatste overwinning en het puntenverlies van nummer 3 Leusden, staat Roden nu 5 punten voor op nummer 3 (Leusden) en 4(Mezen Harderwijk). Met een achterstand van 6 punten op Beuningen, lijkt in de 2e seizoenshelft een gevecht te gaan worden om de 2e plek. Een plek die eveneens promotie zou betekenen. Dat Roden hier überhaubt om mee doet is al een prestatie op zich. 3 jaar geleden bivakkeerde Roden nog in de onderste regionen van de 4e klasse. Daarna werd de weg naar boven ingezet met promotie naar de 3e klasse en vorig jaar dus het kampioenschap in deze klasse. Nu eerst de winterstop en dan gaan de mannen van Roden zich in februari weer voorbereiden op de 2e seizoenshelft met onder andere een voorbereidingstrip naar de Spaanse zon. 12 maart starten ze tegen nummer laatst Ares met hun jacht op de 3e promotie in 3 jaar.

*Foto Sjors ter Veld legt aan voor zijn strafcorner (Foto Anne Takens)