ONR doet zichzelf tekort tegen koploper Helpman
26.Nov.2022
ONR doet zichzelf tekort tegen Helpman

Tegen de ongeslagen koploper verloor ONR met 2-1. Met name in de eerste helft liet ONR grote kansen liggen en maakte het zichzelf onnodig moeilijk.

Op het kunstgras van Helpman was het aftasten voor ONR in de eerste 10 minuten. Het kwam zelfs ongelukkig op achterstand. Een voorzet werd door Jesper Roede aangeraakt en viel precies tussen de paal en keeper Blaauwiekel in het eigen doel.
Na deze fase was ONR echter heer en meester en speelde het Helpman bij vlagen helemaal zoek. Dit resulteerde in een paar goede kansen. Rik de Boer en Job Bolt raakte het houtwerk en zagen hun pogingen op de paal verdwijnen. Leon Schievels tikte de bal na een voorzet van Joseph Duku Dima tegen de teen van de keeper van Helpman aan en ook een poging van Sven Buigholt werd gepareerd door de doelman. ONR zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar slaagde niet in het eerste bedrijf. Helpman had geen antwoord op het beweegelijke spel van de oranjehemden en tegenhouden was de enige mogelijkheid. Met een 1-0 ruststand gaf dit dan ook geen goede weerspiegeling van de wedstrijd weer.

Na rust begon ONR weer goed aan het tweede bedrijf. Rik de Boer zag een schot net over het doel getikt worden en ook Janco de Boer was nét niet succesvol in zijn poging.
Helpman kreeg na een uur spelen iets meer grip op de wedstrijd en zag via de lange bal een paar mogelijkheden passeren. ONR had veel energie in de wedstrijd gestopt en leek wat vermoeid te raken. Een viertal wissels moesten het tij doen keren. Echter lukte het ONR steeds moeizamer om de defensie van Helpman tot wankelen te brengen. Het zag zelfs pardoes de achterstand verdubbeld worden. Een ingooi werd niet scherp genoeg verdedigd. De boomlange spits van Helpman torende boven alles en iedereen uit en kon de bal tegen de touwen knikken.
ONR zocht hierna naar de laatste kans op punten en ging opportunistischer spelen. Een paar hachelijke momenten voor het doel van Helpman leverde geen treffer op. Het duurde tot de 88e minuut tot ONR loon na werken kreeg. Na een puike assist van Pim Bolt frommelde Janco de Boer zich door de Groninger defensie en schoot de bal gedecideerd in het doel.
ONR probeerde nog een punt uit het vuur te slepen en zocht zelfs met keeper Blaauwwiekel de aanval. Dit mocht helaas niet baten en zo staat het na wederom een goede wedstrijd toch weer met lege handen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen NEC Delfzijl. Wegens een verwachte achtste finale van Nederlands elftal begint de wedstrijd om 14:00 uur!