VEV’67 wint van Be Quick Dokkum.Laatste seizoen voor trainer Marcel Poll
22.Nov.2022
Marcel Poll, trainer bij het 1e elftal, heeft te kennen gegeven VEV’67 na het seizoen te verlaten.

Marcel is dan 3 seizoenen actief geweest binnen de staf van het vlaggenschip. De voormalig hoofdtrainer van FC Grootegast, sv Marum, VAKO en WTOC is met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer/-coach bij vv Waskemeer.

Afgelopen zaterdag was VEV’67 gastheer voor Be Quick Dokkum. Misschien wel één van de best voetballende ploegen in deze competitie. De stand vooraf aan de wedstrijd bevestigt dit wel een beetje. De Dokkumers staan op een plek die VEV’67 ook ambieert. Na twee overwinningen op rij kon VEV’67 voorzichtig weer wat naar boven kijken. Nadat de pupil van de week Jordan had laten zien hoe je de keeper van Be Quick kon passeren werd de wedstrijd op gang gefloten door scheidsrechter Venekamp.

De eerste helft begon VEV’67 met een achterstand in de 8e minuut. Gert-Jan Koopmans ronde een mooi een-tweetje af en scoorde de 0-1. Het duurde niet lang of VEV’67 pakte het initiatief in de wedstrijd. De ene vlotte aanval na de andere werd op de mat gelegd. Als een warm mes door de boter lieten de VEV’ers de bal het werk doen. De Dokkumers kwamen vaak te laat. Dit tot ergernis van de bank van Be Quick. Het was Marco Soeten die een afgemeten voorzet van Gerhard binnenkopte voor de gelijkmaker. Wat eraan voorafging typeert de dadendrang van VEV’67 op dat moment. De op het middenveld spelende Robin Elderman onderschepte de bal op het middenveld met een sliding waardoor Mats Wolthuis in balbezit kwam. Mats kaatste de bal in één keer naar Jorn Udema die met een splijtende pass Gerhard bediende. Ook bij de 2-1 was er een belangrijke rol voor Gerhard en Mats weggelegd. Met een steekbal werd Mats bediend en in plaats van direct voor te gaan zetten ging Mats in één beweging langs de verdediger. Door de bal hard in te spelen hoefde Robin alleen maar z’n voet er tegenaan te zetten. 2-1.

Kansen op de 3-1 waren er voldoende maar de keeper van Be Quick Dokkum was vanuit VEV-standpunt een grote sta in de weg.

De tweede helft liet een gelijkgaande wedstrijd zien. Al vrij vroeg in de tweede helft kon opnieuw Gert-Jan Koopmans het net laten bollen. Een voorzet vanaf links kon eenvoudig binnen worden getikt. Met een gelijkspel namen beide teams geen genoegen. Het spel golfde op en neer. In de 60e minuut krijgt VEV’67 een vrije trap. Menco Oedzes draait de bal de 16 meter in. En de bal zeilt pardoes over de keeper het doel in. Na afloop van de wedstrijd krijg ik te horen dat ik in het verslag moet schrijven dat het bewust was deze bal van Menco. Als ik het later aan Menco voorleg of hij het bewust deed zegt hij: ‘Hahaha, net niet helemaal’.

Bewust of niet, het staat 3-2. Beide ploegen blijven de aanval zoeken. VEV’67 op zoek naar de 4e en Be Quick Dokkum naar de gelijkmaker. Het is aan beide keepers te danken dat er niet meer gescoord wordt. Vooral de redding van Pim Wellinghoff op een schot van buiten de 16 was er één om in te lijsten.

Als de scheidsrechter affluit is het publiek de allergrootse winnaar. Wat beide ploegen lieten zien was pure reclame voor het amateurvoetbal in deze 2e klasse. Maar daar zullen ze in Dokkum lak aan hebben. De derde overwinning op rij zorgt voor aansluiting met de middenmoot al ligt alles heel dicht bij elkaar.

Zaterdag is er wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Achilles 1894 uit Assen. Aanvang 15:00. Tot dan !