Roder hockeydames nestelen zichzelf stevig in de subtop
21.Nov.2022
De dames van Roden reisden 's ochtends vroeg af naar Barneveld. De vraag was of er überhaubt gespeeld kon worden, want het was enorm koud. Bij aankomst in Barneveld kwam het verlossende antwoord: er kon gespeeld worden en dus hesen alle dames zich in hun thermo's en leggings en stapten ze het veld op. Roden startte, net als in de voorgaande wedstrijden, sterk en zette Barneveld onder druk. De Barnevelds mandekking werd een aantal keer aan gort gespeeld en Roden was veel sterker. Na 10 minuten spelen was het Marit de Vos die de Rodense dames op een voorsprong zette. Na een mooie actie, waarbij de verdediging van Barneveld uiteen gereten werd, pushte ze beheerst raak: 0-1. Langzaam werden de handen steeds kouder en dit had ook zijn weerslag op het spel van Roden. Natte sneeuw viel met bakken uit de hemel en in het 2e kwart gebeurde er daardoor weinig noemenswaardig. De thee in de pauze en tactische wijzigingen van coach Labberton deden wonderen, want Roden kwam sterker de kleedkamers uit. Julia Oolders maakte er 0-2 van, maar deze voorsprong was niet van lange duur. Barneveld scoorde uit een van hun spaarzame kansen en maakte er weer een wedstrijd van. Roden maakte het zichzelf nog wat moeilijker, doordat Dewi van der Most een strafbal miste en Barneveld rook bloed. Gelukkig hield keeper Nadine de Groot haar ploeg op de been. 5 minuten voor tijd maakte Anouk de Vos de 1-3 alsnog en was de wedstrijd beslist. Dankzij deze overwinning klimmen de dames van Roden naar een 4e plek in de competitie. Daar moet wel bij gezegd worden dat er afgelopen weekend slechts 2 wedstrijden door konden gaan en er dus een aantal ploegen minder gespeeld hebben. Maar de dames doen dus goed mee in de subtop van de 3e klasse en dat is enorm knap na de zwaarbevochten promotie van vorig seizoen.

Komend weekend spelen de dames de laatste competitiewedstrijd van 2022 thuis tegen Flevoland uit Dronten om 12.45 uur. Na afloop organiseren ze een feestje op en voor de hele club om het succesvolle jaar 2022 mooi af te sluiten.