MHC Roden Heren 1 maakt het zichzelf 2 keer heel moeilijk
21.Nov.2022

Afgelopen weekend speelden de Roder hockeyheren twee wedstrijden. Op vrijdag kwam Leeuwarden op bezoek voor de vierde ronde van de bekercompetitie. Ondanks de kou waren de zijlijnen goed gevuld met publiek en zat de sfeer er goed in. Roden startte sterk en zette Leeuwarden flink onder druk. In de 1e 5 minuten kregen ze al 3 levensgrote kansen, maar helaas ging de bal er niet in. Dit bleek de het verhaal van deze wedstrijd te worden. Roden was veel sterker, maar verzuimde om te scoren en hierdoor bleef Leeuwarden erin geloven.
Langzaamaan kreeg Leeuwarden ook wat kansjes, maar keeper Jasper Hoogenberg liet andermaal zien dat hij dit seizoen lastig te passeren is en hield zijn doel schoon. Pas in het laatste kwart brak Sjors ter Veld de ban. Na een mooie aanval over meerdere schijven kwam de bal bij hem terecht. Ter Veld haalde uit en schoot de bal hard tegen de plank in het doel. Eindelijk de 1-0. Niet veel later vond middenvelder Stan Ronner de vrijstaande Brent Hoekstra in de cirkel. Laatstgenoemde verlengde de bal mooi langs de keeper en de wedstrijd was beslist. Roden was veel sterker, speelde een goeie wedstrijd, maar beloonde zichzelf niet met doelpunten. Dankzij de 2-0 overwinning overwinteren de mannen uit Roden nu in de bekercompetitie. Na de winter spelen ze in de 5e ronde. De tegenstander zal later deze week bekend worden.
Nog geen 48 uur later stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Er stond de Roner hockeyheren een lange reis te wachten, want er moest in Barneveld gespeeld worden. Barneveld stond een-na-laatste en Roden stond 2e, dus op papier zou dit een eenvoudige wedstrijd moeten worden. Maar Roden had natuurlijk een bekerwedstrijd in de benen en daardoor waren er enkele kleine pijntjes. Het was nat, ijskoud en de sfeer op het Barnevelds complex was ver te zoeken. Desalniettemin was Roden opnieuw veel sterker dan hun tegenstander, maar Barneveld verweerde zich kranig. Sterker nog ze kregen 2 levensgrote kansen in het 1e kwart. De 1e grote kans werd eigenlijk door iedereen al geteld. Keeper Hoogenberg leek gepasseerd, maar aanvoerder Julius Labberton wierp zich heldhaftig voor de bal en plukte de bal met zijn stick uit de kruising. Niet veel later scoorde Barneveld zelfs, maar had de scheidsrechter gelukkig voor Roden al gefloten voor een strafcorner. Het bleef dus 0-0. Aan de andere kant was Roden ook al een aantal keer dichtbij een doelpunt. In het 2e kwart tapte Roden uit een ander vaatje.

De organisatie werd beter neergezet en Roden creëerde, net als vrijdag, kans op kans. Uiteindelijk was het Sjors ter Veld die opnieuw het eerste doelpunt maakte. Hij pushte een strafcorner had in de touwen. Roden bleef veel sterker, gaf niks meer weg, maar scoorde ook niet. Hierdoor bleef het heel lang 0-1 en opnieuw begon de tegenstander erin te geloven. Daardoor ontstonden er nog een aantal hachelijke momenten de neus van Jasper Hoogenberg, maar opnieuw wist hij zijn doel schoon te houden. Samenvatting van het weekend dus kort, maar krachtig: 2 keer enorm koud, 2 keer heel goed gespeeld, 2 keer enorm veel kansen gecreëerd, 2 keer de 0 gehouden en daardoor 2x gewonnen en dus doet Roden nog steeds mee in de beker en bovenin de 2e klasse A. Komende zondag is het Super Sunday en komt Zevenaar op bezoek op het Roder hockeycomplex. Om 14:45 uur is de afslag.

Foto's:
gemaakt door Anne Takens. Line-up voorafgaande aan de bekerwedstrijd tegen Leeuwarden van afgelopen vrijdag.