ONR boekt broodnodige overwinning tegen Loppersum
19.Nov.2022
#voetbal ONR boekt broodnodige overwinning tegen Loppersum

Op een waterkoude zaterdagmiddag in november ontving de equipe van Erik Kloosterman de gasten uit het gelijknamige Loppersum. Dat een overwinning welkom was stond vandaag buiten kijf. Na drie nederlagen, drie gelijke spelen en een enkele overwinning had ONR de schone taak de drie punten binnen te slepen vandaag.

Dat het belang duidelijk was bleek in de openingsfase. Al na een zestal minuten stond een 2-0 stand op het scorebord. Joseph Duku Dima en Rik de Boer zorgden voor een bliksemstart voor de oranjehemden. Duku Dima etaleerde zijn klasse door vanaf de linkerkant naar binnen te dribbelen en met zijn rechtervoet de bal tegen de touwen te jagen. Rik de Boer scoorde makkelijk uit een penalty.

ONR was op jacht naar meer en bleef de aanval zoeken. Belonen deed het zichzelf echter niet. Sterker nog, het werd onrustiger en slordiger waardoor Loppersum terug kon komen in de wedstrijd. Na een halfuur spelen scoorden de gasten dan ook de aansluitingstreffer. De wedstrijd golfde op en neer en beide ploegen maakten aanspraak op een treffer. Het was uiteindelijk ONR dat aan het langste eind trok voor de theepauze en in de laatste minuut voor rust de 3-1 maakte. Janco de Boer zette goed door op de keeper en ontfutselde hem de bal. Voor een leeg goal faalde hij niet.

Na rust zag het publiek een iets sterker ONR. De harde noten die in de rust werden gekraakt wierpen zijn vruchten af in het tweede bedrijf. Het werd zeker nog wel even spannend toen Loppersum uit een corner de aansluitingstreffer scoorde. Enkele spannende minuten volgden, maar ONR overleefde het offensief. Het was uiteindelijk Jelmer Fierstra die de wedstrijd in het slot gooide en met een uitstekende spitsengoal de plannen van Loppersum in de ijskast parkeerde.

Deze 4-2 was tevens de eindstand van vandaag. Een teamprestatie van formaat. Alle 16 spelers hadden hun bijdrage. Zelfs reservekeeper Duncan Kloosterman had aandeel in deze overwinning door enkele ballen uit de bossen te vissen.

Complimenten voor het collectief en op naar meer!

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Helpman. Tot dan!