Roder hockeydames verliezen in een fysiek gevecht van Spitsbergen
14.Nov.2022
De dames van Roden reisden af naar Spitsbergen. Niet op de noordpool, maar blijkbaar is deze in de ijstijd vanaf de noordpool afgedreven naar Veenendaal. De Veenendaalse hockeyclub Spitsbergen dus. Beide ploegen staan in de middenmoot van de competitie. Roden was bezig aan een sterke reeks van 3 overwinningen op rij. Dus het ging vol zelfvertrouwen die kant op. Bij aankomst werd de toon meteen gezet door de dames van Spitsbergen. Spelen we tegen meisjes van 9 vroegen ze zich hardop af? Wijzend naar Isabel Schollema en Nienke Vorenkamp. Niet veel later gaf dezelfde Schollema op het veld antwoord. De bal werd subtiel door de benen van deze Spitsbergse dame gespeeld. Aanvoerder Julia Brink kon het niet laten om nog even te vragen of ze nou gepanna'd werd door een meisje van 9? Het werd een erg fysieke wedstrijd en daar werd door de matig fluitende arbitrage weinig aan gedaan. Roden kwam in het 1e kwart op een 0-2 voorsprong. Aanvoerder Brink maakt de 0-1 en de 0-2 werd gescoord door Anouk de Vos. Daarna werd Spitsbergen nog feller en liet Roden zich de kaas van het brood eten. Spitsbergen kwam op gelijke hoogte en kwam zelfs op voorsprong in het 4e kwart. 2 doelpunten hadden eigenlijk afgekeurd moeten worden. De ene werd met de voet in het goal gewerkt en de andere werd met de bolle kant afgemaakt, maar ze telden wel. De arbitrage kon dit niveau niet aan en zag weinig. Roden toonde veerkracht en maakte nog geen minuut na het 3e doelpunt van Spitsbergen weer gelijk. Maar tegen 13 man (inclusief 2 scheidsrechters) bleek het moeilijk hockeyen. Veenendaal maakte in 4 minuten tijd nog 2 doelpunten en won met 5-3. De dames van Roden dropen teleurgesteld van het veld af, maar moesten dit al snel van zich afschudden. Ze douchten snel en sprongen in de busjes naar Beuningen om daar de mannen aan te moedigen in hun strijd om de 1e plaats. Het was daarna nog lang gezellig in het clubhuis van Beuningen.