Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Rondje langs de velden. Wat deden Peize, Zevenhuizen, ONR en TLC
13.Nov.2022
PEIZE - Annen (zondag 2e klasse L)

Peize kon zondagmiddag niet de overwinning over de streep trekken. Tot tweemaal toe kwamen de Peizenaren op een voorsprong. De 1-0 werd gemaakt door Joppe van Leeuwen en de 2-0 door Ivar Cats. Voor rust wist Jaap Jan Mulder vv Annen weer naast Peize te zetten door tweemaal te scoren. Na rust was het Selwyn Slotegraaf die Peize weer langszij Annen schoot. Toch moest Peize opnieuw een tegendoelpunt incasseren door Dolf Nijborg. De eindstand eindigde hiermee op 3-3. Volgende week zaterdagavond om 19.00 uur moet Peize naar Helpman.

ZEVENHUIZEN - Nieuweschoot (zondag 4e klasse B)

Koploper Zevenhuizen wist zondag de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst op de ranglijst Nieuweschoot ruimschoots te winnen met 4-1. Met de rust gingen de Groningers met een 2-1 voorsprong de rust in door doelpunten van Dimitri de Jong en Marcel Betten. Na rust vergrootte Zevenhuizen de voorsprong met doelpunten van Tim Wekema en Klaas Jelsma. Zevenhuizen blijft op kop door een beter doelsaldo dan FC Harlingen. Nieuw-Roden hijgt beide clubs in de nek met een wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag moet vv Zevenhuizen met de boot naar Terschelling. Daar wordt om 13.00 uur afgetrapt.

Grijpskerk - ONR (zaterdag 3e klasse C)

ONR had tegen koploper Grijpskerk zaterdag niet de kracht om het de Grunningers moeilijk te maken. De oranjehemden gingen kansloos met 3-0 ten onder. Volgende week zaterdag speelt ONR thuis tegen Loppersum.

Helpman - TLC (zaterdag 3e klasse C)

Het begin was voor de helemaal in het wit gestoken mannen van TLC. Al in de 8e minuut kopte Jetse Tuithof (die in alle doelpunten maakte voor TLC) een scherpe voorzet knap binnen. Vier minuten later bracht Tim van Dorp de stand weer gelijk. Hij ramde een prachtige diepe bal van Rick Heim vanaf ruim twintig meter tegen de touwen. In de 23e leek Helpman wel heel graag een goal tegen te willen hebben. Ze liepen nog net niet weg van de bal, waardoor het Tuithof wel heel makkelijk werd gemaakt om na een dribbel vanaf de middellijn te scoren. Het was bij Helpman tot dan toe allemaal veel te laks. Dat veranderde wel hierna. En dat leverde voor de rust nog twee goals op voor de thuisploeg. Eerst Wouter van der Graaf en daarna weer Tim van Dorp. Hierdoor gingen de Helpernezen met een 3-2 voorsprong de kleedkamer in voor wat warme thee. Na rust minder goals, maar wel veel spanning. Gerwin Hooghoudt had de positie van Amar de Priester ingenomen. Een groot succes bleek dat niet te zijn, want hij kon na vijfentwintig minuten alweer worden gewisseld ivm een enkelblessure. TLC had in de tussentijd nog een paar kleine kansjes. Ook Helpman kreeg die, maar het was steeds net niet. Tot in de 79e minuut, want toen schoot Remco van Huffelen de bevrijdende 4-2 binnen. Drie minuten later dacht Tuithof van de bezoekers er ook nog maar een via een vrije trap in de kruising te schieten. De bal verdween via de lat en het achterhoofd van doelman Holscher uiteindelijk over de lijn. Gevolg, nog ongeveer tien spannende, zenuwslopende minuten. Maar de thuisploeg gaf het uiteindelijk niet meer weg en speelden het professioneel uit.  HFC'15 uit Hoogkerk ging er ook met de winst vandoor in deze poule. Thuis werd er met 1-0 gewonnen tegen Aduard 2000 door een doelpunt van Erben Koopmans.

Roden was dit weekend vrij. Aanstaande zondag moeten de Roners naar GRC Groningen.