GOMOS verliest ook thuis van SVBO
13.Nov.2022
GOMOS ontving vandaag SVBO aan de Schapendrift, alle ingrediënten waren op deze zondagmiddag op voorhand aanwezig om er een leuke pot van te maken, met na de 3 nederlagen op rij hopelijk weer een keer winst voor de Norgers. Vorige week werd er namelijk nog verloren van koploper TVC (5-0), dus vandaag zou het beter moeten. GOMOS begon ook goed aan de wedstrijd, er werd veel druk gezet op SVBO en daar kwamen een paar mooie aanvallen uit. Een mooi opgezette aanval in de 10e minuut via Jordi van Esch stuitte op de keeper en uit de rebound schoot Guido Koolen over. Het was Melvin Koning die iets later voorkwam dat de gasten op de 0-1 zouden komen. Maar helaas was het even later alsnog raak, een beetje tegen de verhoudingen in kwam SVBO via Ronald Gerdes op 0-1. Na deze tegenslag bleef GOMOS fel en ging men op zoek naar de gelijkmaker, hierdoor werden er weer leuke kansen gecreëerd alleen weer niet afgemaakt. Na een half uurtje spelen kreeg topscorer Jannes Siegers na aangeven van Jordi van Esch de perfecte kans op de 1-1 maar zijn schot belande in het zijnet. Roy Slachter kon een paar minuten later na een mooi genomen vrije trap van Ricardo Smit de bal koppen (wat hij ook perfect deed) alleen de lat hing een goal in de weg. Wouter Speelman ging op slag van rust nog via een soloactie op de keeper van SVBO af maar zijn afstandsschot ging net over. GOMOS ging de rust in met een 0-1 achterstand.

Martin Drent liet in de tweede helft Wouter Speelman in de kleedkamer, voor hem kwam Tim Assman erin, GOMOS was wederom vaak gevaarlijk en het leek af en toe wel een schietsalon voor de goal van SVBO, maar het juiste schot in de roos kwam maar niet. Trainer Martin Drent besloot om Wouter de Vries in de tweede helft te wisselen voor Jorden Wegdam. In de 70e minuut kreeg Tim Assman de kans om te laten zien waarom hij erin kwam, maar zijn kopbal uit de voorzet van Edwin Rozenveld ging over. Drent besluit om even later een dubbele wissel toe te passen, Roy Slachter en Guido Koolen gaan eruit en Jeffrey Krul en Tom van Birgelen komen erin. Jannes Siegers zou nog kunnen werken aan de ranglijst van de gouden schoen competitie, maar helaas kopte hij in de 78e minuut naast. En GOMOS stevent dan af op de 4e nederlaag op rij, Tim Assman kreeg vlak voor het einde nog een kans om de bal erin te koppen, maar de chemie tussen hoofd en precisie was er vandaag niet, hij kopte de bal over. GOMOS verliest met 0-1 van SVBO. SVBO heeft nu 7 punten uit 6 duels. Daarmee staat de ploeg uit Barger Oosterveld op plek 7 in de 1e klasse E. Koplopers zijn Jubbega en TVC'28, met 16 uit 7. GOMOS, de nummer 10 in deze 1e klasse E. Nog net boven Roden op de ranglijst.

Trainer Martin Drent na afloop van de wedstrijd, tja dit is een grote teleurstelling, we hebben gelukkig wel weer kansen gecreëerd, dat was de afgelopen twee weken niet het geval, maar aan de andere kant dit is niet een tegenstander waarvan je hoort te verliezen, dus ja dit komt wel even hard aan aldus Martin. En dit is ook wel een beetje het beeld van dit seizoen, je hebt gewoon niet de grootste vorm. Pak de laatste fase van de wedstrijd van vandaag, SVBO staat op neervallen, maar wij kunnen dan niet doorknijpen en ja dat is op dit moment even rot daar moeten we doorheen. De tegengoal is ook wel typerend voor ons, op een moment dat er weinig aan de hand is raken we in paniek en leveren we de bal in. Dat zijn de momenten waar je achteraf gezien van baalt. We zijn beter maar je verliest dat is de conclusie na vandaag.