Moeizame uitzege Nieuw-Roden tegen Tijnje
13.Nov.2022
#voetbal - Zondag was het tijd voor de uitwedstrijd tegen VV Tijnje uit Friesland. De mannen van Jur Smit zijn bezig aan een goede reeks en hopen ook vandaag de drie punten mee naar huis te nemen om in de race te blijven voor de eerste periode.

Dan de wedstrijd. De wedstrijd werd in de eerste minuut gelijk al onderbroken, want de scheidsrechter had zwarte kledij aan, terwijl de Nei-Roners deze kleur ook aanhadden. Na een snelle wandel naar de kleedkamer kon scheidsrechter Pit de wedstrijd beginnen. Nieuw-Roden begon vurig en het was duidelijk dat zij hier kwamen om te winnen.
De hoofdmacht kwam na 17 minuten al op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Jeroen Gooijert werd knap binnengekopt door Sander Drent. Nieuw-Roden ging hierna door met drukken en beloonde zichzelf ook. In de 19e minuut was het Nicky Smid die de 0-2 in twee instanties binnenschoot.
Een droomstart voor de mannen in het zwart vandaag. Toch kwam Tijnje snel tot de aansluitingstreffer na een teruggetrokken voorzet 1-2. Nieuw Roden ging door waar het gebleven was en een mega-blunder van de keeper van Tijnje hielp Nieuw Roden in het zadel. Hij schatte een kopbal van Sander Drent totaal verkeerd in, waardoor hij opnieuw op het scorebord kwam: 1-3. Echter na deze goal was het wederom Tijnje wat snel de aansluitingstreffer. Keeper Jayden Kuiper kon een hoekschop niet helemaal goed verwerken, waarna de verdedigers van Nieuw-Roden vergaten in te grijpen en de bal belandde in het net voor de 2-3. Kort hierna volgde de rust.

Dan de tweede helft. De wedstrijd ging erg gelijk op, beide ploegen kregen wel kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Wie ook een grote rol speelde in de wedstrijd was scheidsrechter Pit. De scheidsrechter van dienst maakte o.a. veel onduidelijke beslissingen waar beide ploegen last van hadden. Desondanks bleven de ploegen strijden om de punten. Nieuw-Roden kreeg nog een goeie kans om de wedstrijd te beslissen na een schitterende pass van Jorn Brink, miste Angelo Weggers echter de rebound na goed verdedigend werk de laatste man van Tijnje. Tijnje kreeg zelf nog een enorm kans op de gelijkmaker, maar Jayden Kuiper redde knap in een één tegen één situatie. Mede hierdoor trok de hoofdmacht aan het langste eind en ging de drie punten mee naar Nieuw Roden.

Wederom drie punten voor de Nei-Roners. Daarnaast zorgt zorgt deze overwinning ervoor dat er inmiddels vier wedstrijden op rij gewonnen zijn en de ploeg blijft zo volop meedoen voor de eerste periode. Volgende week is het thuis-thuisdag. Zowel het eerste als tweede spelen thuis. Voor het eerste wacht de thuiswedstrijd tegen THOR uit Lippenhuizen om 14.00 uur. De ploeg die ook de tegenstander was tijdens de behaalde promotie naar de derde klasse. Wij hopen jullie dan allemaal te zien!