MHC Roden Heren 1 wint eenvoudig van Bully Oldenzaal
7.Nov.2022

Afgelopen zondag mochten de Roder hockeyheren thuis aantreden tegen de mannen van de Oldenzaalse hockeyclub Bully. De Oldenzaalse formatie is vorig jaar gedegradeerd uit de 1e klasse, maar draaien tot nu toe nog niet echt lekker. Roden stond tweede en Bully achtste. Op papier leek het dus een makkelijke tegenstander, maar van onderschatting was bij de Roners geen sprake. Helemaal niet omdat ze het afgelopen vrijdag in de bekercompetitie al heel lastig hadden tegen een derde klasser. In Enschede werd een 2-0 voorsprong weggegeven en eindigde deze bekerwedstrijd in een 3-3 gelijkspel, waarna Roden de shoot-outs beter nam en dus toch door mocht bekeren. Hierdoor werd wel duidelijk dat Roden het tegen Bully niet rustig aan kon doen, want dan zou het heel lastig worden.

De wedstrijd tegen Buly begon wat traag. Bully groef zich diep op eigen helft in en Roden had moeite om openingen te vinden. Na een saai potje rond spelen, was de stand na het 1e kwart daarom ook 0-0. Beide keepers waren nog niet aan het werk geweest. Roden dicteerde en Bully verdedigde. In de rust tussen het 1e en 2e kwart werden wat tactische wisselingen besproken en het baltempo van Roden ging een stuk omhoog. Hierdoor kreeg Bully het een stuk lastiger. Na 5 minuten spelen in het tweede kwart kon Brent Hoekstra zo de cirkel van Bully binnen lopen. Hij bedacht zich niet en schoot de bal met zijn backhand hard onder de keeper van Bully door: 1-0. Roden rook bloed en zette meteen vanaf de afslag druk op de defensie van Bully. Hierdoor werd nog geen minuut later een strafcorner afgedwongen. De aangeef was strak. De stop goed en Sjors ter Veld sleeppushte hem hard in de kruising: 2-0. Bully bleef zich ingraven en Roden hockeyde de laatste 5 minuten van het 2e kwart volwassen uit.
In de rust besloot Bully dat het mooi was geweest met de doelman uit de 1e helft. Een andere keeper voor de 2e helft dus. Een startschot voor een slotoffensief van Bully wellicht? Niets bleek minder waar. Bully was simpelweg niet bij machte om het Roden moeilijk te maken en ze besloten de 2-0 achterstand te verdedigen. Het was lastig om door de blauwe Oldenzaalse muur te komen, maar ook Roden hoefde niet persé. Na balverlies van Bully kon Brent Hoekstra 1 op 1 door op de nieuwe keeper van Bully. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en maakte beheerst af. De 3-0 was een feit en de wedstrijd was gespeeld.
Bully vond het ook prima en in het vierde kwart werd er alleen nog maar overgespeeld door Roden. Er waren weinig noemenswaardige kansen. De krachten bij Roden waren wel weg na de twee wedstrijden in een weekend en Bully kon geen vuist maken tegen het sterkere Roden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-0.

Een saaie wedstrijd voor het publiek, maar wel 3 punten voor de mannen van Roden. De Roner hockeyheren gaan zich nu opmaken voor de kraker in hun poule. Komende zondag reizen ze af naar Beuningen. De nummer 1 vs de nummer 2 in de poule. Beuningen staat zonder puntverlies bovenaan en Roden staat er met 1 verliespot(na de Rodermarkt) net onder. De uitgelezen kans om de strijd om het kampioenschap weer open te breken. Bij verlies zal Beuningen ver weg lopen van de overige ploegen en rest voor Roden dan voorlopig de strijd om de 2e plek.
De huidige top 6 is na 8 wedstrijden als volgt: 1. Beuningen (24punten), 2. Roden(21 punten) 3. Leusden(18 punten), 4. Mezen Harderwijk(16 punten), 5. Groninger Studs (15 punten), 6. HCM Arnhem(13 punten).