BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Veerkrachtig Nieuw-Roden maakt achterstand goed tegen Warga
6.Nov.2022
Zondagmiddag was het tijd voor de thuiswedstrijd tegen Warga. Nieuw-Roden is bezig aan een goede reeks mede doordat er vorige week een belangrijke wedstrijd werd gewonnen tegen Oldeboorn. Vandaag was het zaak om deze reeks voort te zetten.
Dan de wedstrijd. De wedstrijd werd afgetrapt door pupil van de week Levi Dijkstra uit de JO13-1.

Nadat het officiële fluitsignaal had geklonken ging het spel redelijk gelijk op, ondanks het uitblijven van echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Verder in de eerste helft kwam Nieuw-Roden steeds beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen voor de thuisploeg, deze konden echter nog niet worden verzilverd. Warga kreeg nog een enorme kans om vlak voor rust de score te openen, maar door uitstekend keeperswerk van Jayden Kuiper bleef het 0-0.

Dan de tweede helft.
Nieuw-Roden begon vurig, maar de ploeg kreeg in minuut 50 een penalty tegen na een overtreding binnen de zestien. Deze penalty werd vakkundig benut en zo kwam de uitploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Nieuw-Roden bleef hierna echter wel goed doordrukken en creëerde ook de nodige kansen, maar mede door goed keeperswerk aan de kant van Warga ging de bal er nog niet in. Zo raakte Jeroen Gooijert de paal na een goeie redding van de keeper.
Een lange tijd had Nieuw-Roden het heft in handen en het was wachten op de gelijkmaker en die kwam er. In minuut zeventig was het Angelo Weggers die de verdiende gelijkmaker binnenschoot. Er was nog enige onduidelijkheid of het buitenspel was of niet, omdat de grensrechter vlagde. De scheidsrechter was echter duidelijk in zijn beslissing en keurde de goal goed.
De thuisploeg bleef sterk doorgaan en drukte Warga ver terug op eigen helft. Een paar minuten na de gelijkmaker kwam Nieuw Roden op voorsprong. Sander Drent schoot een rebound onberispelijk binnen en zette zijn naam op het scorebord. Hierna kreeg Nieuw-Roden nog levensgrote kansen om de wedstrijd te beslissen maar Nicky Smid was ongelukkig in de afronding. Hierdoor werd het nog even spannend in de slotfase, maar het lukte het de Nei-Roners om de voorsprong vast te houden en zo bleven de drie punten in Nieuw-Roden!

Een belangrijke overwinning voor de mannen in blauw! Door deze winstpartij stijgt de ploeg naar de derde plek met nog een wedstrijd in te halen. Een groot compliment vandaag is er voor Stijn de Vreede (hoofdfoto). Stijn maakte zijn basisdebuut voor de Nei-Roners en speelde een uitstekende wedstrijd. Volgende week mogen de mannen uit naar Tijnje. Wij hopen u dan weer te zien!