Sparta speelt zichzelf veilig
13.Jun.2022

SURHUISTERVEEN - De Zoutman-formatie trad zaterdag aan tegen It Fean/Boelenslaan in Surhuisterveen. Een belangrijke wedstrijd voor de Zevenhuister, want bij winst werd handhaving in de 3e klasse een feit.

Sparta opende sterk en kwam al gauw op een 0-2 voorsprong. Daarna liep het moeizaam, maar behielden de Zevenhuisters het initiatief. Het spel was slordig en het scoren lukte niet. Bij rust stond er een magere 5-7 op het scorebord.

In de rust gaf coach Moric van der Lei nog wat adviezen aan zijn ploeg alvorens de tweede helft van start ging. Sparta behield het initiatief en sloeg een gat van vijf goals. Dit was genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken. Bij 12-14 floot scheidsrechter Dijkstra af.

Na de wedstrijd was het wachten op de uitslagen van de concurrentie. Hekkensluiter Pallas'08 verloor en dat betekent dat Sparta niet meer kan degraderen uit de 3e klasse! Zaterdag 18 juni komt Pallas'08 nog op bezoek in Zevenhuizen, dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd start om 15:30 uur!