GOMOS met opgeheven hoofd uit de nacompetitie
12.Jun.2022

GOMOS had vandaag een historische dag in het bestaan van de club, voor het eerst werd er gestreden om promotie naar de hoofdklasse, in de tweede ronde van de nacompetitie kwamen onze geel zwarten oog in oog te staan met de rood zwarten van SC Bemmel uit Ressen! De harde kern van GOMOS liet vooraf weer van zich horen met fakkels, een prachtig groot spandoek, vuurwerk en zelfs een duo rechtstreeks uit La Casa de papel (die tijdens de opkomst de mannen uit Ressen moesten intimideren) werd duidelijk gemaakt dat GOMOS zich niet zomaar gewonnen zou geven, al met al met al zorgde dit voor veel positieve rumoer aan de Schapendrift.

De wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter Rene Wiedijk, die in een heerlijk zonnetje zag dat de eerste echte kans voor SC Bemmel werd overgeschoten door Max Roelofs. GOMOS kreeg het soms even zwaar te verduren voor de eigen goal maar hield stand en speelde een hele leuke eerste helft! Als de scheidsrechter niet had gefloten voor buitenspel was het zelfs Jannes Siegers die namens GOMOS de 1-0 zou binnentikken. GOMOS deed in de eerste 45 minuten absoluut niet onder voor SC Bemmel, helaas wist GOMOS de bal niet in het net te krijgen, daardoor gingen beide teams met 0-0 de rust in.

Tweede helft:

Martin begon met dezelfde elf aan de tweede helft, waarbij Edwin Rozenveld vlak na rust de ultieme kans kreeg om GOMOS op 1-0 te brengen maar helaas werd deze kans niet verzilverd en na een fout achterin benutte de tegenstander hun kans wel en Luke Roelofs schoot in de 55e minuut de 0-1 binnen voor SC Bemmel. Jannes Siegers kreeg later in de zestien nog een mooie kans maar zijn schot belandde op de vuisten van de keeper die hem weg wist te stompen. Aan de andere kant van het veld was het daarna ook een paar keer een keeper die voorkwam dat GOMOS op een grotere achterstand kwam, Melvin Koning deed weer een paar hele belangrijke reddingen voor zijn team! In de 66e minuut nam Martin met 3 wissels drastische maatregelen, Wouter Speelman, Sven Pilon en Thomas Verra kwamen erin en Edwin Rozenveld, Ivo Drenth en Guido Koolen gingen naar de kant. In de 78e minuut maakte Martin ook nog gebruik van zijn laatste 2 wisselmogelijkheden, Roy Slachter en Wouter Honebeek kwamen erin voor Jeffrey Krul en Martin Bosman. En ondanks deze wissels voorkwam GOMOS niet dat SC Bemmel in de 80e minuut nog op de 0-2 kwam, doelpuntenmaker was Teun Peters. En dat zou uiteindelijk ook de eindstand blijven. GOMOS heeft gestreden, deed niet onder voor SC Bemmel en kan ondanks de uitschakeling in de nacompetitie met trots het veld verlaten.

Ik sprak Martin na afloop,

In de eerste helft hebben we als organisatie heel goed gestaan, zelfs meer kansen gecreëerd dan Bemmel en in de 2e helft wil je dan graag op dezelfde voet verder gaan, zo ging het ook en uiteindelijk moet Bemmel toch een stukje terug en net in de fase dat ze even naar voren gaan maken wij een inspeelpass waaruit zij de 0-1 maken en vanaf dat moment was het gebeurd. We hebben alles geprobeerd, zijn zelfs een kwartiers voor tijd nog 1 op 1 gaan spelen en dan is het alles of niets. Maar toen we de 0-1 weggaven was het klaar zegt Martin, ze voetballen gewoon makkelijker, na de 01- konden wij het gewoon niet meer opbrengen dat was duidelijk. Maar over de hele wedstrijd gezien is Martin weer enorm trots op de jongens!

Tijdens het typen van dit verslag komt voorzitter Albert Drenth tegenover me zitten, zo zegt hij met een knipoog: “even Hans de Vries (voorzitter VV Roden) een appje sturen dat ze volgend seizoen weer gewoon 2 keer van ons kunnen verliezen”….

Dit was dit het einde van een prachtig GOMOS-seizoen waar de hele club, supporters en iedereen die de vv GOMOS een warm hart toedraagt met trots op mag terugkijken! Wij wensen iedereen een hele fijne zomer!