KV Noordenveld behaalt monsterscore tegen DWA/Argo.
12.Jun.2022
De korfballers van de kv Noordenveld speelden afgelopen zaterdag 11 juni op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan tegen DWA/Argo een combinatievereniging uit Winsum en Bedum. Na de afgetekende 18-10 overwinning van de 2e Mastselectie tegen DWA/Argo 2, was het aan de hoofdmacht van Noordenveld om dit goede voorbeeld te volgen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Brouwer opende Lianne Bangma de score. Noordenveld wist vervolgens nog 5 keer op rij de binnenkant van de korf te vinden, waarna de gasten hun eerste treffer scoorden. Trainer/coach Mark Steenbergen : “In het begin misten we nog wat kansen, maar dat maakte niet zoveel uit, want we hadden een hele sterke staande en lopende rebound. Bovendien speelden we steeds door tot we een echt goede kans konden nemen. Verdedigend gaven we zoveel druk dat als DWA/Argo al tot een schot kwam dit van grote afstand was, waardoor we ook hier een overwicht in de rebound hadden”. Bij rust stond er zodoende al een grote voorsprong op het scorebord voor de thuisploeg: 19-2. “

Na zo’n eerste helft ligt altijd het risico op de loer dat de tweede helft een beetje een verplicht nummer wordt. Daar waren we ons bewust van en ook in de 2e helft bleven we er met succes veel energie in stoppen wat tot een aantal mooie goals leidde. Romee de Rink zorgde met een verre buzzerbeater uiteindelijk voor de eindstand van 34-6. Met deze eindstand kan ik er weinig anders van maken dan dat we heel erg goed waren”.  De volgende wedstrijd brengt de korfbaltrots uit Roden naar Ureterp. Deze wedstrijd tegen Oerterp/VKC begint 18 juni om 15.30 uur en wordt gespeeld op Sportcomplex De Groene Greide.

Scores Noordenveld : Romee de Rink 6, Anna de Boer 6, Robin van Bolhuis 5, Sven Stobbe 5, Lianne Bangma 4, Evelien Tepper 4, Jasper Lütter 2 en Andele Polak 2.