Roden sluit seizoen af met gelijkspel tegen Stadspark
6.Jun.2022
Voor de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2021-2022 toog Roden naar de stad Groningen waar werd gespeeld tegen de SC Stadspark. Voor beide teams stond er eigenlijk niets meer op het spel, dat wil zeggen dat Stadspark nog wel nacompetitie gaat spelen om de degradatie.
Voor een aantal spelers (Rutger van der Laan, Luuk Jans en Stan Idema) was het hun laatste wedstrijd in Roden 1.

Ondanks dat het nergens meer omging was dat niet aan de wedstrijd af te zien en werd er bij tijd en wijle stevig gevoetbald, soms weleens te stevig, vooral van de kant van de Stadjers. De scheidsrechter trad hier niet altijd even adequaat tegen op.

In het begin van de wedstrijd had Stadspark het betere van het spel. De Groningers kwamen in die periode dan ook op voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Roden de overhand, maar wist het de legio kansen niet af te maken. Pas op slag van rust kon Olivier van der Tuin voor Roden het net vinden, nadat hij op fraaie wijze de doelman van Stadspark had omspeeld, 1-1 dus.

In het begin van het tweede bedrijf behield Roden een overwicht zonder dat dat tot een resultaat leidde.
Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten bij een aantal spelers van de Noord Drenten weg en kreeg Stadspark nog een aantal grote mogelijkheden om op voorsprong te komen.
Dat lukte niet en zo bleef het bij de uiteindelijk wel terechte gelijke stand, 1-1.

Al met al leverde Roden 1 dit seizoen een prima prestatie met de handhaving van de 1e klasse.

WVV 1 0-2 Jubbega 1
SC Stadspark 1 1-1 Roden 1
VKW 1 0-0 Hoogezand 1
Gomos 1 1-0 GRC Groningen 1
FVC 1 1-2 V.V. Heerenveen 1
Noordster 1 1-4 SVBO 1