Twente Buzzards kan niet imponeren tegen Flying Red.
1.May.2022
(Flying Red zelf ook niet echt)

Na de kraker vorige week tegen Arriba en de verrassende nederlaag van Scylla een dag later tegen datzelfde Arriba heeft Flying Red alleen de koppositie in de landelijke tweede 2e klasse B.

Noblesse oblige zou je dan denken.
Nou dat viel tegen de laaggeplaatste Buzzards nogal tegen, althans afgemeten aan de einduitslag 64-76 waar de thuiswedstrijd nog in een marge van 30 punten resulteerde.

Toch stond er binnen 5 minuten in het eerste kwart een 5-16 voorsprong op het bord, die aan het eind van het eerste kwart al weer geslonken was tot 19-23. In het tweede kwart konden de Reds het verdedigende overwicht niet echt omzetten in een voorsprong. Rust 31-37.

De wedstrijd kabbelde in het derde kwart wat voort totdat de Rodenaren aan het eind wakker werden (46-58). In het laatste kwart toonde Flying Red nog één keer zijn kunnen met een 8-0 run waardoor de marge op 18 punten kwam (52-70) om vervolgens met 64-76 te finishen.

Topscorers.
Twente Buzzards: Ruben de Ceunigs 24
Flying Red:  Bas Veenstra 30, Ruben Nienhuis 17

Wedstrijdprogramma de Hullen.
Aanstaande zaterdag 7 mei spelen de wheelers om 10:30 tegen ISV Hengelo en om 14:00 tegen SC Antilope.
Heren 1 speelt om 18:00 tegen Red Gians en dinsdag 18:30 tegen mede titelkandidaat Scylla.