Goed spelend Nieuw-Roden verliest in de slotfase van Actief
1.May.2022
Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen VV Actief op het programma voor Nieuw Roden. De blauwhemden bevinden zich dit moment in een lastige positie en er moeten dan ook nodig punten gepakt gaan worden. Actief strijd nog steeds mee voor het kampioenschap en hoopte tevens op drie punten. Onder leiding van scheidsrechter Lemstra wordt er dan begonnen aan het duel. Vanaf minuut één is duidelijk dat Actief een lastige middag gaat krijgen tegen de nummer laatst. Nieuw roden strijdt voor elke (kunst)grasspriet en begint sterk aan het duel. Nieuw-Roden speelt goed verzorgd voetbal en komt er een aantal goed doorheen, doormiddel van prima combinatievoetbal. De grootste kans van de eerste helft was dan ook voor de blauw-witten, nadat Remon Slagter een vrije trap prachtig richting de kruising van het doel stuurt, maar deze stuitert helaas via de binnenkant van de paal uit het doel. Ook Actief probeert via spits en clubtopscorer Immelman de ruimte achter de verdediging te zoeken, maar mede door goed verdedigend werk en een voortreffelijke save van Jayden Kuiper blijft de brilstand op het bord staan en gaan de twee ploegen de rust in.

In de tweede helft ging het spel op en neer en was het voor de neutrale kijker en leuke wedstrijd om te kijken. Actief kwam er een aantal keer goed doorheen, maar wist de in bloedvorm Jayden Kuiper nog steeds niet te verschalken. Hij hield Nieuw Roden met een paar goeie saves in de wedstrijd. Een boeiende tweede helft volgde, met veel passie, strijd en kansen voor beide ploegen. Nieuw Roden hield knap stand en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit in de counter en de ploeg verdiende een resultaat. U voelt de bui echter al hangen. In de 80e minuut sloeg het noodlot toe. Een stift van de zestien meter wordt in eerste instantie gepakt door Kuiper, maar helaas stond spits Imelman op de juiste positie om de rebound binnen te prikken 1-0 voor de thuisploeg. Nieuw-Roden probeerde na deze goal nog alles eruit te halen voor een punt, maar een tweede gele kaart van Sander Drent gooide roet in het eten. Niet veel later besliste Actief de wedstrijd. Na een afgeslagen vrije trap counterde Actief en maakte via Mark Brouwer de 2-0.

Een hele zure nederlaag voor de mannen van Jur Smit. In de beste wedstrijd na de winterstop was een punt allicht verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. Een compliment naar VV Actief voor de gastvrijheid en erkenning voor ons goede spel. Volgende week wacht om 14:00 de thuiswedstrijd tegen de nummer twee GSVV Forward. We hopen jullie dan allemaal te zien!