Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Duur verlies van Roden tegen SVBO
1.May.2022
Deze zondagmiddag was SVBO uit Emmen-Barger Oosterveld de tegenstander van Roden op de thuisbasis aan de Norgerweg. Wederom een wedstrijd met ploegen uit de grote middenmoot van de 1e klasse F. De gasten uit zuidoost Drenthe staan 6e met 25 punten uit 18 wedstrijden. Roden een plaatsje lager met 24 punten uit 17.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij het plotselinge overlijden van vv Roden sponsor Rudy van der Krogt (Romatrans).

De heenwedstrijd eindigde in 1-1 na een spectaculaire wedstrijd. Enerverend was het vandaag zeker niet.

Beide teams speelden enigszins afwachtend, loerend op een fout van de tegenstander, waarbij Roden, zeker in het eerste half uur, wat meer initiatief nam of probeerde te nemen.

Dat initiatief werd in de 27e minuut beloond met een doelpunt van Olivier van der Tuin.

Maar net als vorige week tegen GRC Groningen zette Roden na die voorsprong niet echt door en liet het SVBO wat meer in de wedstrijd komen. Dat leidde in de 36e minuut tot de gelijkmaker door Ronald Gerdes, 1-1. Dat was ook de ruststand.

Na de thee bleef SVBO een licht overwicht houden, met als resultaat de 1-2 in de 57e minuut door Robin Gerlach na slordig verdedigen aan de kant van de Roners.

In het laatste half uur ging Roden op jacht naar de gelijkmaker, maar de (kleine) kansen die daaruit voortkwamen werden niet verzilverd.

En zo bleef het, na het laatste fluitsignaal van de kwistig met gele kaarten strooiende scheidsrechter Arends, bij 1-2 voor de mannen uit Barger Oosterveld.

Al met al duur punten verlies voor Roden in de strijd om nacompetitie te voorkomen.

Komende zondag 8 mei speelt Roden een uitwedstrijd in Hoogezand tegen de club met dezelfde naam, aanvang 14.00 uur op Sportpark De Kalkwijck.