BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Flying Red koploper in landelijke 2e divisie B.
24.Apr.2022
Arriba en Flying Red na twee wedstrijden in evenwicht.

De oplettende lezer is het misschien opgevallen. Van de met 88-58 gewonnen thuiswedstrijd tegen BVG op 9 april was geen verslag. Oorzaak; falende techniek. Sinds vijf jaar worden alle wedstrijden van de NBB bijgehouden op een tablet, in plaats van ouderwets op papier.
En als je er dan als reporter op rekent dat je kunt  terugvallen op een elektronische samenvatting heb je het mis. In het verleden zijn er zelfs wel wedstrijden gestaakt om een softwarefoutje…..

Terug naar het heden.
Zaterdagavond werd in sportcentrum de Hullen een wedstrijd gespeeld waar iets op het spel stond. Arriba had bij winst op Flying Red nog kans op de titel in de 2e divisie. Eerder bleven de TH  studenten met 63-82 aan de goede kant van de score. Bij herhaling was er nog een kansje……

De studenten kwamen goed uit de startblokken en maakten het de Reds meer dan lastig. Felle penetraties in de bucket, vaak gevolgd door een pass  naar een afstandsschutter op de driepuntslijn hadden succes. Over de hele wedstrijd scoorden de Tukkers 12 driepunters!
Tot halverwege het tweede kwart hielden de studenten de Roners op afstand.
 Jason Dourisseau zetten met een driepunter de Roner voor het eerst aan de goede kant van de score (27-26).

Bij rust (39-28)leek er geen vuiltje aan de lucht en kwam er iets vrijblijvend over het Roder spel. Arriba speelde als zat het aan een elastiekje. Steeds liep Flying Red uit (eind 3e kwart 62-44)  maar steeds slonk de voorsprong weer weg.
Uiteindelijk trokken de Drenten met 85-66 toch het langste strootje, niet in de laatste plaats door de sterke man-to-man verdediging met een uitstekende “show-en recover”.

Topscorers.
Flying Red: Bas Veenstra 25, Jason Dourisseau 20, Ruben Nienhuis 15, Wouter Arends 12.
Arriba: Tom Stahmer 22, Dimitry Brons 18, Arsen Ordokov 12.

Heren 2 had in Drachten weinig geluk tegen Penta.
Halverwege het tweede kwart waren de perspectieven voor Rodenaren niet ongunstig (19-29). In het derde kwart (rust 20-30) bleven de Roners nog lang aan de goede kant van de score, maar langzaam maar zeker kwam de klad er in. Na 30 minuten basketbal namen de Friezen het heft in. handen (40-35), om dat niet meer los te laten.
Met 55-53 verloren de Roners voor de tweede keer dit seizoen met 2 punten verschil.