Belangrijke overwinning van Roden bij GRC Groningen
24.Apr.2022
Deze zondagmiddag trad Roden in Groningen, op het sportpark Corus den Hoorn, aan tegen GRC.

In de zondag 1e klasse F is het verschil tussen de nummer 5 in de ranglijst en de 11e plek slechts 3 punten. De opponenten van vandaag zijn daar onderdeel van, met voorafgaand GRC op de 7e stek met 23 uit 17 en Roden op de 9e plek met 21 punten uit 16 gespeelde wedstrijden.

Ploegen dus die aan mekaar gewaagd zijn. Dat bleek ook na de 90 minuten. In de heen wedstrijd was het 1-2 voor GRC en nu dezelfde uitslag en winst voor Roden.

Die winst voor de Drenten was gebaseerd op een ijzersterk eerste half uur. GRC kwam, na een foutje in de defensie van Roden, tegen de verhouding in na 10 minuten nog wel op voorsprong, maar Roden stelde binnen 5 minuten orde op zaken met de 1-1 via een fraaie kopbal van Olivier van der Tuin.

En Roden ging daarna met veel energie door en 10 minuten na de 1-1 scoorde Hugo Steenbergen de 1-2 binnen na een uitstekende combinatie door het centrum van de Groninger verdediging.

In plaats van dat deze voorsprong wat meer rust bracht in de Roden gelederen, werd het spel geleidelijk onrustiger, met balverlies en slordige passing.

Ook na de thee kon Roden het niveau van de eerste 30 minuten niet meer aanpikken. GRC kreeg daardoor een steeds groter overwicht en dat zorgde soms voor hachelijke situaties voor het doel van Rik Oosterloo, overigens zonder dat de Stadjers daaruit een resultaat konden boeken.

Roden hield stand en was opgelucht toen de goed leidende scheidsrechter Benjamins voor het einde floot.

Een belangrijke overwinning in de strijd om de nacompetitie te vermijden.

Komende zondag 1 mei speelt Roden de thuiswedstrijd tegen SVBO, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.