Veenhuizen behaalde na drie nederlagen op rij, eindelijk weer een overwinning.
24.Apr.2022

Thuis tegen Ropta Boys uit Oosternijkerk speelden de blauwhemden vooral de eerste helft een aardige wedstrijd. Ondanks het droge, hobbelige veld en 9 afwezigen in de selectie toch netjes. Veenhuizen kreeg de eerste helft genoeg kansen tegen het ook geplaagde Ropta, maar scoorde er maar een. Een pass van Coen Schmidt werd netjes onder controle gebracht en in de draai met links binnen geschoten door Sjoert Giezen.

De tweede helft een minder spelend Veenhuizen, maar dit kwam ook omdat de bezoekers veel meer de lange bal gingen hanteren. Toch scoorde Coen Schmidt in de 56e minuut de 2-0. Dit door druk op de keeper te zetten, die hierdoor een foute pass gaf. Zes minuten later ook nog de 3-0. Sjoert Giezen kopte de bal met een prachtige snoekduik binnen na een indraaiende voorzet van Coen Schmidt. De wedstrijd leek beslist. Maar twee minuten later stond het al weer 3-1. Even gebrek aan organisatie en concentratie was hierbij de oorzaak. Toen uit een corner in de 72e minuut Ropta Boys ook nog de 3-2 maakte, was het weer billen knijpen. Gelukkig voor de thuisploeg werden de gasten niet echt meer gevaarlijk. Wel scoorde Veenhuizen nog de 4-2 in de voorlaatste minuut. Wederom Sjoert Giezen. Jelte Oldenkamp maakte in dit duel nog zijn debuut als speler.

Een hele belangrijke overwinning voor Veenhuizen. Dat in de komende wedstrijden moet proberen weg te komen van de nacompetitie grens.

Aanstaande zaterdag volgt de derby in en tegen Haulerwijk.