Filmpje: Prijsuitreiking receptenwedstrijd; Geef mij de (schijf van) vijf!
22.Apr.2022
Ook dit jaar is de receptenwedstrijd ‘Geef mij de (schijf van) vijf’ georganiseerd in Noordenveld. De afsluiting ervan was afgelopen donderdagmiddag in Brasserie Jachtlust in Steenbergen.

 

Een jury heeft de inzendingen van de kinderen beoordeeld. Een van de scholen, SBO ’t Hoge Holt, had zelfs een kookboekje gemaakt met de recepten van hun leerlingen. 
De studentes  van de nieuwe opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO organiseerden in het kader van hun opleiding het evenement onder begeleiding van Anita van der Noord. Anita was samen met Wouter Meertens van WiN (Welzijn in Noordenveld) initiatiefnemer van deze Kindermenu activiteiten.

 

De eigenaren van Brasserie Jachtlust Peer en Dennie lieten de kinderen zelfgemaakte ranja en icetea proeven en vroegen naar de namen van "onbekende groentes" Deze mochten ook geproefd worden uiteraard en de ranja kreeg toch een dikke 9!

 

Het winnend recept werd dit keer een groentetaart, deze werd ter plekke gebakken en geproefd en komt op de menukaart van Jachtlust te staan. Het past dan ook perfect in het plaatje van de Jachtlust, ze werken graag met eerlijke en gezonde productenHopelijk leert dit evenement dat gezond voedsel ook lekker kan zijn en misschien ontwikkelt een of meerdere kinderen zich uiteindelijk ook tot kok die met natuurlijke regionale producten werkt..

 

In de afgelopen periode is gebleken dat een gezonde leefstijl zorgt voor een sterker immuunsysteem. De ontwikkeling van een (on)gezonde leefstijl begint voor een groot deel al op jonge leeftijd. Gelukkig wordt dit steeds meer bekend. Ouders vinden gezonde voeding voor hun kinderen daarom steeds belangrijker. Maar kinderen zijn nu eerst weer aan zet!

 

Foto/video Coby van Zanten©