DitisRoden op de koffie bij Jan Post van Rodeo Wonen
21.Apr.2022
Het kan nog net, een bakje koffie drinken bij Jan Post van Rodeo Wonen in Roden. Vanaf 1 mei draagt hij het stokje over aan Lippe Wonen en kan Jan met zijn bijna 63 jaar op de teller genieten van zijn pensioen.

 

Als ik aankom is Jan net afscheid aan het nemen van 2 vertegenwoordigers, zij konden er vorige week niet bij zijn, bij de speciale avond die hij gepland had om 40 jaar verbandschap met de leveranciers en vertegenwoordigers af te sluiten. In al die jaren bouw je wel een band met elkaar op. “Ja, ja, Coby, al 40 jaar Rodeo”, vertelt Jan, “ik weet nog precies de dag dat ik hier aan kwam lopen. Tijdens het stappen kwam ik Benny Pesman tegen in ‘de Leste Stuuver’ Hij zei waarom kom je niet bij mij, bij Tapijthandel Rodeo werken? Ik had op dat moment geen werk dus ik dacht ach, waarom niet.  Ervaring had ik niet, ja ik heb eerder op kantoor gewerkt bij Burmann in de stad, ik heb bij een groenteboer gewerkt en ik was metselaar, tot de klad in de markt kwam.  Bij Rodeo kwam ik in de winkel en al gauw ging ik ook met stoffeerders op  pad. Het beviel me goed hier. Ik heb diverse diploma’s gehaald waaronder mijn ondernemersdiploma en in 1990 werd ik mede-eigenaar. Vervolgens heb ik het helemaal over kunnen nemen en gemaakt tot wat er nu staat. Een complete winkel voor woninginrichting. Waar ik ook trots op ben, is dat de winkel helemaal energieneutraal is.”

 

Ongeveer een jaar geleden kwam Jan in contact met de familie Lap van Lippe Wonen. Ze hebben dezelfde visie als ik heb en al met al bleken hun de perfecte kandidaat om Rodeo Wonen over te nemen. Het personeel, de service zoals ieder van ons gewend is en inrichting blijft zoals het nu ook is. Om het maar zo te zeggen, Lippe Wonen komt in een gespreid bedje terecht. De zaak draait zo verder. “Dat voelt fijn, en als ik dan door de winkel loop ben ik ook zo trots. Het is nu gewoon tijd. Tijd voor mezelf om leuke dingen te doen. Ik fiets graag en we hebben een bootje, dus straks lekker varen en vissen. Ik ga me zeker niet vervelen.” Jan is inmiddels ook een trotse opa, met een grote glimlach laat hij een filmpje van zijn kleindochter Manou zien. 

 

Aanstaande zaterdag is er een mogelijkheid om Jan nog een goede pensioen te wensen. Vanaf 16:00 uur bent u welkom in de winkel voor een hapje en een drankje.

 

“Nog wel leuk om te vertellen, een jarenlange trouwe klant, Piet van 94 jaar kwam van de week een flesje wijn langs brengen. Dat is toch prachtig? Dus bij deze, Piet, bedankt!”

 

1 mei is de winkel officieel van Lippe Wonen. Of Jan nog wel eens langs gaat voor een bakje? "Zeker weten van wel! We hebben zo'n mooi team met elkaar. Ik zal me hier altijd welkom voelen."

Jan, geniet van je vrije tijd!

 

Coby van Zanten©