Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden delft het onderspit tegen sterk HSC
18.Apr.2022
Sappemeer-Hoogezand - Nieuw-Roden moest paasmaandag de uitwedstrijd in Hoogezand/Sappemeer spelen tegen HSC. De club van voorzitter Hans Nijland, oud voorzitter van FC Groningen. Bij een overwinning van Nieuw-Roden kon het in punten gelijk komen met de Groningers die ook nog moeten vechten tegen degradatie.

HSC was ook gebrand om een goed resultaat te halen, nadat ze eerder in Nieuw Roden met 6-2 hadden verloren. Dit bleek, want HSC maakte dankbaar gebruik van een zwak Nieuw Roden. De wedstrijd liep voor Nieuw Roden uit op een totale deceptie. Al vrij snel kwam HSC op een 1-0 en 2-0 voorsprong. Hierna kreeg HSC ook nog een zeer dubieuze penalty mee die werd gegeven door de scheidsrechter uit Haulerwijk die ook niet zijn beste wedstrijd floot. Nieuw-Roden ging ergelijk met een 3-0 achterstand de rust in.

Ook de tweede helft maakte Nieuw Roden weinig klaar en na 53’ minuten stond het 4-0. Enig lichtpuntje in deze wedstrijd was het debuut van Jasper Venema. HSC liep uiteindelijk uit naar een 6-0 voorsprong. Dit was tevens de eindstand. Is er dan helemaal geen sprankje hoop meer? Jazeker wel, want er komt een mooie lichting aan vanuit de jeugd en hopelijk wordt het nog wat aangevuld met ervaren spelers volgend seizoen. Alleen moet blijkbaar dit seizoen eerst de gifbeker helemaal leeg voordat er weer puntjes kan worden gesprokkeld om uit de gevarenzone te komen.

Volgende week zondag is Nieuw-Roden vrij en daarna wacht wederom een moeilijke uitwedstrijd tegen Actief in Eelde.