Handhaving voor Sparta
17.Apr.2022

BALK - Zaterdag mocht Sparta aantreden in de return tegen Harich. Met een bus vol supporter werd afgereisd naar Balk. Sparta had in dit tweeluik een mooie uitgangspositie, omdat de thuiswedstrijd met 15-13 werd gewonnen.

Rond de klok van 19:00 uur floot scheidsrechter Van der Meer voor de start van de wedstrijd. Beide ploegen startten zenuwachtig en gaven elkaar weinig ruimte. Harich opende middels een afstandschot de score, waardoor de Zoutman-formatie direct in de achtervolging moest. Beide ploegen leverden ontzettend veel strijd, maar kwam niet los van elkaar. Bij rust stond er een magere 8-8 op het scorebord.

Coach Moric van der Lei was tevreden en gaf zijn spelers nog wat tips mee voor de sporthal weer betreden werd! Na rust opende Sparta de score en ging het publiek er nog eens goed voor zitten. De Zevenhuisters zette een tandje bij en kwam voor het eerst twee doelpunten los. De Friezen gaven echter niet op en kwamen op 13-12. Daarna was het Sparta dat de klok sloeg, via prachtig uitgespeelde aanvallen namen de Zevenhuisters het initiatief, bij 14-18 brak Harich. Toen de scheidsrechter bij 17-21 af floot was handhaving in de 2e klasse een feit en brak het feest los!

De selectie bedankt alle meegereisde supporters voor de steun, zowel uit als thuis. Volgende week zaterdag wordt direct de veldcompetitie hervat in Joure. Deze wedstrijd start om 14:30 uur.