Sterk gehavend Nieuw-Roden verliest thuis van Muntendam
17.Apr.2022
Zaterdagavond stond Nieuw-Roden tegen Muntendam op het programma. De wedstrijd die al een paar keer eerder gespeeld had moeten worden maar telkens werd afgelast. Zaterdag was het dan toch echt tijd voor de wedstrijd. Nieuw-Roden had gisteren wederom een beperkte selectie, door o.a. werkomstandigheden, blessures & schorsingen werd er weer goed gebruik gemaakt van het tweede elftal & de jonge jeugd.

Dan de wedstrijd, Muntendam nam eerst het heft in handen. De uitploeg probeerde vooral via lange ballen richting de goal van captain Jayden Kuiper te komen maar kwam nog niet dichtbij. Ook Nieuw-Roden probeerde op deze manier kansen te creëren. Na 23 minuten kwam de eerste grote kans voor Nieuw-Roden, Kyle van der Veen speelde zich handig vrij en schoot verwoestend uit in de linkeronderhoek en laat de keeper van Muntendam kansloos, 1-0. Hierna zette Muntendam aan voor de gelijkmaker, een hoop grote kansen volgde maar mede door uitstekend keeperswerk van Jayden Kuiper bleven de Nij-Roners op voorsprong en konden zo ook de rust in gaan.

In de tweede helft was het spelbeeld duidelijk, Muntendam ging druk zetten om zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken, met succes. In de 53e minuut werd een schot van richting veranderd en belandde zo in de goal van Nieuw-Roden. De hoofdmacht was duidelijk onder de indruk van de snelle gelijkmaker, want twee minuten later was het weer raak voor Muntendam. Een corner werd binnengekopt en zo stond het in een krappe drie minuten tijd ineens 1-2 voor Muntendam. Het was tijd voor nieuwe energie bij Nieuw-Roden, Jeroen Gooijert, Jeroen Bulten, Lukas Pater & debutant Nick Wayer kwamen erin bij de hoofdmacht. Maar het was vooral Muntendam die op zoek was naar de beslissende treffer. Nieuw-Roden probeerde nog te vechten voor een punt waardoor er achterin gaten kwamen. Muntendam profiteerde hiervan en maakte in de 89ste minuut de 1-3. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Wederom een nederlaag voor de hoofmacht van Nieuw-Roden. Er is echter gestreden voor elke meter. De wedstrijd moet snel vergeten worden, want aanstaande maandag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen HSC, een regelrechte degradatiekraker. Wij hopen jullie allemaal om 14:00 te zien in Hoogezand!