ONR zet zegereeks voort met overwinning op Lycurgus
16.Apr.2022
Op sportpark West-End werd naaste concurrent Lycurgus met een eclatante 0-3 overwinning verslagen.

De afwezige Bram Gootjes en Danny Blaauwwiekel werden vervangen door Tim van der Meulen en Duncan Kloosterman.

ONR ging furieus van start en had binnen no-time al enkele goals kunnen maken. Echter werden twee 1 op 1 kansen niet benut. Toch zag ONR na 20 minuten een voorsprong op het authentieke scorebord verschijnen. Na een ingenieuze pass van Jesper Roede kwam Tim van der Meulen alleen op de keeper af en faalde niet.

ONR bleef goed voetbal spelen en creëerde meerdere kansen. Het duurde dan ook niet lang voordat de score werd verdubbeld. Rik de Boer had meerdere opties om vrijstaande spelers te vinden. Niet geheel verrassend koos hij broertje Janco. De Boer junior nam de bal perfect aan en verschalkte de keeper.

Tijdens de rust, waar Jesper Roede genoot van zijn broodje kalkoenfilet, zag het publiek een spectaculaire halftime show. De meegereisde Sander Postma en Danny Blaauwwiekel vermaakte het publiek op geheel eigen wijze, waarvan akte.

Na rust toonde Lycurgus meer inzet. Waar het in de eerste helft werd afgebluft door de manschappen van Erik Kloosterman legde het nu meer strijd in de wedstrijd. Effect had dit echter niet. In minuut 52 was het Joseph Duku Dima die zijn tweede goal op rij maakte. Na een uitstekende bal van de goed spelende Sven Buigholt schoof Dima de bal in een leeg doel.

Na deze 0-3 doofde de wedstrijd als een nachtkaars. Onder zware omstandigheden werd het restant van de wedstrijd afgewerkt. Waar de supporters langs de lijn konden genieten van een overheerlijke citroensorbet was het voor de spelers vermoeiend.

Er werd van beide kanten vooral alleen nog maar de lange bal gehanteerd en echt grote kansen werden niet meer begroet. Terwijl afvalverwerking Groningen er een aantal ballen bij kreeg was het hoogtepunt van de wedstrijd op naam te schrijven van Tim van der Meulen.

In al zijn ijver struikelde hij ongelukkig over een net opgedoken polletje. Of was het de windvlaag van een windmolen?

Al met al een zakelijke overwinning op een ploeg die dichtbij stond op de ranglijst. Komend weekend is een vrij voetbalweekend voor ONR, er hoeft een ochtend niet gejaagd te worden.

De week erna wacht de uitwedstrijd tegen Rood Zwart Baflo.