Expositie Kanaalstraat Verhalen opening vrijdag 15 april om 16.00 uur
11.Apr.2022
De expositie ‘Kanaalstraat Verhalen’ zal worden geopend op vrijdag 15 april om 16.00 uur door Jan Aukema. Deze bijzondere expositie vertelt de geschiedenis over de bewoners in de Kanaalstraat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de Melkfabriek speelt na de bevrijding hierin een grote rol.

 

Op panelen in de galerie en in de Kunstwinkel worden verhalen verteld door een QR code. Deze zijn met een smartphone te beluisteren en te bekijken, ondersteund door teksten, foto’s en documenten.

 

Er hangen kunstwerken van de zes Verkuno kunstenaars Henk van Donk, Marleen van Engelen, Maxelant Harmsze, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg en Mariet Schedler.

 

Op 21 en 26 april is er de ‘Herdenkingspresentatie met kunst en muziek’ door Gert & Gert. Op 3 mei wordt er een workshop ‘Kraanvogels Vouwen’ gegeven door Ankie Scharft en Jany Schaafsma. Opgave via onze website www.kunstencentrumk38.nl

 

Het boek ‘5 jaar onvrijheid, Roden 1940-1945’ van Cees van der Kooij is te koop.

Een aandachtige tentoonstelling, georganiseerd door Stichting Herdenken Noordenveld, Kunstencentrum K38, De Historische Vereniging Roon en Kunstenaarsvereniging Verkuno.

 

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Foto's , Mariet Schedler, Sonja Leutholff, Henk van Donk