Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Nieuw-Roden strijdend ten onder tegen TLC
10.Apr.2022
Het was vandaag tijd voor de derby Nieuw-Roden - TLC. Een wedstrijd die altijd spektakel met zich meebrengt. De eerste wedstrijd in Tolbert dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor TLC dus Nieuw-Roden was op zoek naar revanche. De mannen in blauw hadden een beperkte selectie vandaag, o.a. sterkhouders Stefan Waij, Wilco Drent & Peter Woldendorp waren geschorst/geblesseerd, dus er was weer veel jeugd opgetrommeld door trainer Jur Smit.

Op een vol sportpark floot scheidsrechter Houweling voor het begin van de wedstrijd. Gelijk was het duidelijk wie het heft in handen nam, TLC probeerde door verzorgd combinatievoerbal de goal van Nieuw-Roden te bereiken. Beetje bij beetje kwam TLC dichter bij de goal, totdat in minuut 18 het noodlot toesloeg. Na een scherp aangesneden vrije trap wordt de bal verlengd door Sven Postma die daarmee het net vond, 0-1 voor de bezoekers. TLC ging hierna door met waar het mee bezig was, aanvallen. De uitploeg kwam nog een aantal keer dichtbij een doelpunt maar deze kansen werden goed gekeerd door de goed keepende Jayden Kuiper, die door de afwezigheid van Wilco Drent vandaag aanvoerder was. Hierdoor was hij een van de jongste aanvoerders ooit van Nieuw Roden, met zijn leeftijd van 16 jaar.
In de rust ging Nieuw-Roden wisselen, Yaron IJtsma verliet het veld voor Sep van de Gruiter.

In de tweede helft begon Nieuw-Roden sterk. Duels werden gewonnen en er werd bij vlagen goed voetbal gespeeld. Daarentegen kwam TLC er een aantal keer goed doorheen, maar verzuimde om het duel te beslissen. Nieuw-Roden bleef aanzetten om de gelijkmaker te maken, en had deze ook zeker verdiend door het harde werk wat werd geleverd. Na 65 minuten was het tijd voor wat wissels aan de kant van Nieuw-Roden, o.a. Thomas den Hartog, Marco Kuiper & debutant Aldion Berisha kwamen erin bij de hoofdmacht om zo nog een slotoffensief te creëren. Niet lang hierna kreeg Nieuw Roden een domper te verwerken toen Jorn Brink, zijn tweede gele kaart kreeg en mocht inrukken. Echter liet Nieuw-Roden het niet liggen en gingen de mannen in blauw en ze bleven aanzetten. De uitstekend ingevallen Sep van de Gruiter kreeg nog een enorme kans op de 1-1, maar het viel helaas niet de goede kant op. In minuut 90 kwam dan toch de genadeklap van TLC, na een aantal scherpe counters was het deze keer raak voor Dussel die de 0-2 maakte. Na deze treffer floot de scheidsrechter dan ook voor het einde van de wedstrijd. Een domper voor de ploeg van Smit dat door resultaten elders nu de laatste plaats bezet in de competitie.

Man van de wedstrijd Jayden Kuiper

Zaterdag is er de kans om de rug te rechten tijdens de inhaalwedstrijd tegen Muntendam. De wedstrijd is zaterdag om 18:00 op sportpark Nieuw Roden. We hopen jullie dan weer te zien.