BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Vv Roden verliest nipt in Winschoten
10.Apr.2022
Deze zondagmiddag speelde Roden zijn zestiende competitiewedstrijd in Winschoten tegen het roemruchte WVV. De Winschoters waren voor de winterstop titelkandidaat, maar in dit jaar gingen meerdere wedstrijden verloren, o.a. door blessures, schorsingen c.q. ongedisciplineerd gedrag.Roden haalde de laatste paar weken wel een resultaat en is daardoor WVV in de ranglijst tot op een punt genaderd. Dat zijn er na vanmiddag jammer genoeg weer 4 geworden.

In een sportieve en kwalitatief matige wedstrijd (de boosdoeners bij WVV waren geblesseerd dan wel geschorst...) hielden de ploegen elkaar in het eerste bedrijf redelijk in evenwicht.

Beide teams creëerden weinig kansen en het was allemaal een beetje tam wat er op de hobbelige grasmat werd neergelegd.

De 1-0 voor WVV in de 35e minuut kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Letterlijk zelfs.

Het verdedigen en verwerken van vrije ballen en corners rond het strafschopgebied van Roden is al het gehele seizoen problematisch voor de Roners en ook nu kon Ramon Kuiper met een kopbal uit een corner redelijk ongehinderd de eerste voor WVV laten aantekenen.

1-0 was ook de ruststand.

Na de thee gooide Roden in de jacht op de gelijkmaker wat meer energie in de strijd. Dat leverde halverwege de tweede helft twee grote kansen op, die helaas niet werden benut. WVV stelde daar weinig tegenover en kon eigenlijk alleen maar tegenhouden, tenminste zo leek het.

Het venijn van de wedstrijd zat dit keer in de blessuretijd.

Eerst scoorde Stan Idema met een rake kopbal de 1-1 binnen. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, totdat WVV in de slotseconden een corner mocht nemen en het eerder genoemde zwakke punt van Roden weer naar voren kwam.

De hoge bal voor het doel werd slecht verwerkt door de Roden defensie en het was wederom Ramon Kuiper, die bij de tweede paal eenvoudig de 2-1 kon binnen tikken.

En daarbij bleef het, resulterend in een al met al sneue nederlaag voor de Noord-Drenten, waar een punt op basis van de betere tweede helft verdiend was geweest.

Volgende week zondag 17 april heeft Roden geen wedstrijd.

Zondag 24 april wacht de uitwedstrijd in Groningen tegen GRC, aanvang 14.00 uur op sportpark Corpus den Hoorn.