BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Korfbalvereniging Noordenveld slaat eerste slag in tweeluik om promotie
10.Apr.2022
Op zaterdag 9 april 2022 stond de eerste wedstrijd op het programma voor promotie naar de eerste klasse in de competitie van het zaalkorfbal. Om te kunnen promoveren moet korfbalvereniging Noordenveld uit Roden in twee wedstrijd afrekenen met DIO uit Oosterwolde. De ploeg die over twee wedstrijden de meeste goals heeft gemaakt, promoveert naar de eerste klasse. De eerste wedstrijd voor de ploeg van coach Mark Steenbergen werd gespeeld in de sfeervolle hal B van Sportcentrum de Hullen. De supportersvereniging van kv Noordenveld, de Oranje Tijgers, werd nieuw leven ingeblazen voor deze wedstrijd en zij hadden de hal volledig in oranje gehuld. Vele toeschouwers waren getuige van deze eerste wedstrijd tussen de korfbalverenigingen uit Roden en Oosterwolde.

‘Hoewel de spanning er goed op zat, begonnen we goed. We hadden een goed beeld van hoe zij aanvallend speelden en hadden ons daar ook op ingesteld’, zei coach Steenbergen achteraf. Noordenveld begon de wedstrijd dan ook sterk en na scores van de mannen Sven Stobbe, Jasper Lütter en Jesse van der Scheer stond het na 5 minuten op een 3-1 voorsprong. Noordenveld bleef zowel verdedigend als aanvallend scherp in de openingsfase en liep via scores van Jasper Lütter, Evelien Tepper en tweemaal Sven Stobbe uit naar een ruime 7-3 voorsprong. ‘Dio kwam weliswaar nog één keer langszij bij 7-7, maar we liepen ook vrij gemakkelijk weer uit.’ Dankzij een score van Lianne Bangma werd de ruststand bepaald op 13-9 in het voordeel van de Mastformatie.

‘De tweede helft was stroever en moeizamer. We leden veel balverlies, maar bleven gelukkig goed verdedigen waardoor de marge intact bleef. Al was deze niet geruststellend’. Zoals het echte beslissingswedstrijden betaamd bleef het een ‘puntje-van-je-stoel’ wedstrijd. Ook al bleef het verschil na scores van Romee de Rink en Lianne Bangma vijf goals, elk moment in deze wedstrijd was doorslaggevend, omdat er volgende week nog een wedstrijd op het programma staat. Noordenveld deed er in de tweede helft alles aan om het verschil zo groot te maken dat de tweede wedstrijd eigenlijk een formaliteit zou zijn. Het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Oosterwolde deed er juist alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden, zodat het in eigen huis nog kans heeft om te promoveren. Door deze spanning vielen er in de tweede helft weinig doelpunten. Dio kwam tien minuten voor tijd terug tot drie doelpunten verschil, 16-13. Maar hierna draaide de Rodense verdediging de duimschroeven aan en zorgde het ervoor dat Dio in het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren kwam. Noordenveld liep puntje voor puntje verder weg en dankzij scores van Robin van Bolhuis, Evelien Tepper en Romee de Rink werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 19-13 in het voordeel van kv Noordenveld.

Volgende week, 16 april 2022, wordt de return gespeeld in Oosterwolde. In sporthal de Boekhorst begint om 19:00 dé beslissingswedstrijd om promotie naar de eerste klasse. Alle support uit Roden e.o. is welkom om het vlaggenschip van de Roner korfbalvereniging aan te moedigen!

Scores kv Noordenveld: Jesse van der Scheer 3, Evelien Tepper 3, Sven Stobbe 3, Jasper Lütter 3, Romee de Rink 3, Robin van Bolhuis 2 en Lianne Bangma 2