Veenhuizen verliest belangrijk duel in wederom doelpuntrijk duel.
10.Apr.2022

De uitwedstrijd in en tegen Rottevalle was een zogenaamd "zes puntenduel". Veenhuizen voor deze wedstrijd op plek 10 en de thuisploeg op plek 11, met twee punten minder. Voor beide ploegen waren de punten dus heel erg welkom om niet verder te zakken in de rangschikking.

De mannen uit het gevangenisdorp mistten ook deze zaterdag weer 5 krachten. Drie langdurig geblesseerden en daar kwamen deze week nog weer twee spelers bij met met Corona en griep. Desalniettemin stond er een team dat niet onder hoefde te doen voor de gasten. Op het goede kunstgras in Friesland speelde Veenhuizen ook wat makkelijker. Creëerde ook een prachtige kans, maar de actie van Jesse Hilverda strandde op de doelman van Rottevalle. Even later lukte het ook Sjoert Giezen niet om oog in oog met de keeper te scoren. In de 26e minuut kwam de thuisploeg onverwacht op 1-0. Een te korte terugspeelbal was de oorzaak. En deze foutjes worden bij Veenhuizen dit seizoen genadeloos afgestraft door de tegenstander. Veenhuizen had dus vaker zo'n tegenslag te verwerken gekregen, maar ging gewoon door. Dat werd 8 minuten later ook beloond met een goal. Een hard schot van Danny Mulder werd half verwerkt door de doelman maar de rebound hoog tegen de touwen binnen geschoten door Sjoert Giezen. Maar als wel vaker lag de bal een minuut later alweer bij Marc Gjaltema in de goal. Dit na een scrimmage voor de goal waarbij de spelers van Rottevalle attenter reageerden. Met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide ploegen rusten.

Na rust maakte Sjoert Giezen in de 49e minuut al de gelijkmaker. Maar het spel bleef twee kanten op gaan. Na wederom sneller reageren door een Rottevalle speler bij een vrije trap die in de zestien werd gepompt kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Toen na een uitval Rottevalle in de 79e minuut ook nog de 4-2 scoorde leek de wedstrijd gespeeld. Maar moet gezegd dat het aan de werklust en inzet niet ontbrak bij Veenhuizen. Bram Schmidt scoorde in de 83e minuut nog de 4-3, maar verder kwamen de Drenten niet meer. Een niet helemaal terechte nederlaag. Maar doordat men achterin te naïef verdedigd, maakt Veenhuizen het zichzelf onnodig lastig. Dat moet de komende weken wel veranderen willen ze niet in de nacompetitie belanden.

Aankomende dinsdag moet Veenhuizen alweer aan de bak. Met de lastigste uitwedstrijd tegen koploper Leovardia.